Коли школярі Львова та області підуть на зимові канікули

18250 0
Зимові канікули у школах розпочнуть з 27 або 31 грудня.
ФОТО: VELYCHKOLIUDMYLA.BLOGSPOT.COM

ФОТО: VELYCHKOLIUDMYLA.BLOGSPOT.COM

Більшість шкіл у Львівській області на зимові канікули підуть з 27 грудня, а Львова – з 31 грудня. Проте на навчання одні й інші планують повернутися однаково – з 10 січня. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомили в департаменті освіти і науки ЛОДА та управлінні освіти ЛМР.

Оскільки керівники навчальних закладів мають право самостійно організувати навчальний процес, тобто визначати дати початку та завершення канікул, терміни можуть відрізнятися.

Читайте також: Майже усі школи Львова мають укриття. В якому вони стані

За словами начальниці відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи департаменту освіти Львівської ОДА Ірини Сислюк, учні більшості шкіл, що на Львівщині, на канікули підуть з 27 грудня. Триватимуть вони два тижні – до 10 січня 2022 року. Хоча не виключено, що можуть бути зміни. 

У Львові, за словами виконувачки обов’язків начальника управління освіти Лесі Васюти, наразі ще точно не відомо, коли і скільки львівські школярі відпочиватимуть цими зимовими канікулами. Є чимало шкіл, де вони розпочнуться з 31 грудня і триватимуть тиждень – до 10 січня. В окремих випадках відпочиватимуть з 27 грудня по 10 січня.

Як додають освітяни міста й області, відповідно до Закону про повну загальну середню освіту, загалом упродовж навчального року має бути 175 навчальних днів. Тривалість канікул повинна становити не менше 30 календарних днів. Водночас Ірина Сислюк не виключає, що цей навчальний рік для дітей може стати довшим.

Читайте також: Щоб зупинити Covid-19 на Львівщині, потрібно щодня вакцинувати 25 тисяч людей

«Оскільки осінні канікули через пандемію були дещо довшими – два тижні замість одного, цілком ймовірно, що наші діти влітку будуть вчитися довше, тобто – у червні», – додала вона.

Нагадаємо, що 13 жовтня цього року міська комісія ТЕБ і НС прийняла рішення про додаткові двотижневі канікули у школах Львівської міської територіальної громади – з 18 по 31 жовтня. Після цього, із 1 листопада, знову перейшли на дистанційну форму навчання через новий спалах коронавірусу.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!