Коли у Львові перед Оперою приберуть атракціони?

2636 0
У Львові вже кілька місяців активно обговорюють реконcтрукцію фонтану та площі перед Оперним театром. Наразі триває робоче проектування, згідно якого тут насадять зелені, встановлять лавочки, вмонтують у землю світлодіодні світильники та забезпечать доступ до Wi-Fi. Tvoemisto.tv дізналось у в.о. начальника управління економіки ЛМР Вікторії Довжик, чи буде місце на оновлені площі для численних атракціонів, які наразі розташовуються перед Оперою.
фото: прес-служба ЛМР, portal.lviv.ua

фото: прес-служба ЛМР, portal.lviv.ua

За словами архітектора проекту Івана Юнакова, розробники площі перед Оперним театром вирішували три основні завдання, серед яких і створення нового іміджу площі. Для цього вони планують цілком звільнити її від атракціонів, електричних автомобілів, столиків із металевими балеринами тощо. Замість усього буде цікава площа з лавками, вбудованими в парапети зеленої зони.

Вікторія Довжик розповіла, що в  управлінні економіки ЛМР також проти того, аби після реконструкції на площу повернулись атракціони.  «Ми думаємо, що після реконструкції на площі перед Оперою вже не буде всіх оцих балеринок і машинок. Ми категорично проти цього. На жаль зараз одному підприємцю за допомогою певних депутатів вдалось отримати дозвіл на таку діяльність. Але термін цього дозволу вже добігає кінця і, сподіваємося, більше його отримати нікому не вдасться. Тому, якщо після реконструкції площі львів’яни помітять подібну діяльність, то можуть звертатись у міліцію, бо вона буде незаконною» - коментує в.о. начальника управління економіки ЛМР.

Читайте також: У Львові буде фонтан із метеостанцією

Як інформувало Tvoemisto.tv раніше, 23 червня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив проведення капітального ремонту фонтану перед  Оперою.  Як зазначив головний архітектор Львова, наразі він знаходиться у задовільному стані, але оскільки знайшовся благодійний фонд «Сокар-Благо», який у знак дипломатичної азербайджансько-української дружби виявив ініціативу зробити Львову подарунок – провести реконструкцію фонтану, то влада міста її підтримала.

Розмовляла Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!