Коли у Львові завершать реконструкцію площі Митної

2008 0
Роботи з оновлення й благоустрою площі, що відбуваються протягом майже двох років, планують завершити навесні 2017-го року. Офіційно відкрити простір, де встановили сухий фонтан, зробили мощення, висадять райські яблуні та облаштують лавки, мають намір 3-го травня.
візуалізація громадського простору на площі Митній

візуалізація громадського простору на площі Митній

Із червня 2015-го року, у місті працюють над тим, щоб подарувати площі Митній нове життя. Ще у 2014 році архітектори й дизайнери замислились над тим, щоб зробити унікальне з точки зору транспортного сполучення та активного використання пішоходами місце більш комфортним і затишним. У результаті -  виник проект ревіталізації площі, у якому запланували створення сухого інтерактивного фонтану, висадження дерев, що допоможуть боротися із забрудненням повітря, реставрацію музею та ремонт переходу.

Читайте також: У Львові буде площа з пішохідним фонтаном та райськими яблунями. Візуалізація

Зараз тут вже є пішохідний фонтан, який тестували 10-го листопада. Тривають роботи з облаштування благоустрою навколо нього: замінили 80% мощення, закупили дерева, виготовили лавки, - повідомила Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичної спадщини ЛМР.

Крім того, підрядники завершують ремонт підземного переходу і за сприятливих погодних умов частину його відкриють для мешканців міста до кінця року, - звітував Іван Лозинський, голова Личаківської районної адміністрації.

Завершити реконструкцію площі Митної планують навесні 2017-го року, а відкрити її для львів’ян та туристів планують у День міста, 3-го травня.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!