Стало відомо, коли завершать реставрацію ротонди у парку Франка

1037 0
Вартість реставрації ротонди становить орієнтовно 600 тисяч грн.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У парку Франка у Львові триває реставрація 200-річної ротонди, яку мали завершити до кінця 2022 року. Роботи досі тривають, їх планують завершити до Великодня. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

«Роботи по реставрації ротонди вже на фінальній стадії. Значну частину робіт вже провели, зокрема й реставрацію колон, які були у ненайкращому стані, замінили плитку, що внизу. Тепер там поставили білий та червоний пісковик. Також потрібно було відремонтувати купол»,  зазначив він.

Читайте також: У Львові оновили фасад Франкового університету

За словами Любомира Зубача, у процесі реставрації залишилося ще доробити основу, фінішну побілку та облаштувати освітлення енергоощадними ліхтарями із світлодіодними лампочками.  

Читайте також: У парку Франка за унікальною технологією облаштовують доріжку

«Ми розраховуємо, що до Великодня роботи вже завершать. Реставрацію проводимо за кошти приватного донора. До нас звернулася компанія «Шувар» із ініціативою і бажанням допомогти відновити цю ротонду. У нас укладений тристоронній договір. Замовником є «Зелений Львів», а платником в цьому договорі виступає компанія «Шувар». Це показує соціальну відповідальність і ставлення до міста, яке часом також потребує допомоги», – пояснив він.

Додамо, що вартість реставрації ротонди становить орієнтовно 600 тис. грн. Роботи планували завершити ще до кінця минулого року. Востаннє старовинну альтанку ремонтували 2010 року. У серпні 2022 року виконком ЛМР прийняв рішення про реконструкцію парку імені Івана Франка. Так, проєктними рішеннями передбачили реставрувати ротонду, спланувати нові доріжки, додати водних об’єктів, збільшити площу клумб тощо. Меценатом робіт став гуртовий ринок «Шувар».

За даними аналітичної системи Youcontrol, ТзОВ гуртовий ринок «Шувар» зареєстрований у 2005 році на пр. Івана Павла ІІ у Львові. Керівником є Іван Федишин, а кінцевими бенефіціарними власниками – мешканець Радехівщини Андрій Чіпчар та львів'янин Роман Федишин, який є депутатом Львівської міської ради від «Самопомочі».

Ірина Давосир

Фото Любомира Зубача у Facebook

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!