У Львові в парку Франка за унікальною технологією облаштовують доріжку

6124 0
Хідник буде бетонним та з деформаційними швами.

У Львові у парку Франка облаштовують доріжку за унікальною технологією, яка наразі є лише у аеропорту ім. Данила Галицького. Про це повідомили у департаменті містобудування Львівської міськради.

Читайте також: У Львові оновили фасад Франкового університету

Хідник буде бетонним та з деформаційними швами. Нарізатиме шви фахівець, який спеціально приїхав до Львова.

«На всю Україну є лише дев’ятеро людей, які володіють технікою різання бетону. Це справді особлива технологія: на залитому бетоні роблять перерізи, щоб бетон не розтріскувався. Важливо дотримуватися технології – тоді покриття служитиме довго і матиме гарний вигляд», – повідомила заступниця начальниці управління екології та природних ресурсів ЛМР Оксана Луцко.

Сама доріжка буде рудувато-червоного відтінку, бордюри будуть гранітні, а лотки для водовідведення викладуть із бруківки.

Її ремонт обійдеться у 4 млн гривень, які виділив інвестор. Усі роботи планують закінчити до кінця листопада.

Додамо, що хідник, який ремонтують, є другим за важливістю в парку. Розміщений він на схилі, через що його постійно розмивали водні потоки. Тому щойно залиють бетон, одразу візьмуться за облаштування системи водовідведення.

Читайте також: Львів'яни скаржаться на зруйновані доріжки у парку Франка

Нагадаємо, що у Львові інвестор виділить 5 мільйонів гривень на реконструкцію парку імені Івана Франка. З ним уже підписують угоду. За ці кошти у парку планують облаштувати доріжки, оскільки там велика їхня кількість, і багато з них у поганому стані.

«За всіма опитуваннями ми розуміли, що доріжки у парку Франка терміново потрібно зробити, бо деякі в катастрофічному стані. В місті довго шукали, як поремонтувати парк, якщо в бюджеті немає коштів, тому вирішили залучити кошти інвестора», – сказала у коментарі Тvoemisto.tv Олександра Сладкова.

Фото зі сторінки Львів. Містобудування



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!