Львів'яни скаржаться на занедбання «Піскових озер». Коли продовжать очистку

1468 0
В суботу підрядник буде очищати плесо очерету та прибере мул під містком.
Фото: Управління екології

Фото: Управління екології

До кінця минулого року у Львові планували завершити очистку озер. Проте сьогодні львів'яни скаржаться, що стан «Піскових озер» залишається занедбаним, а роботи з очистки не продовжують. Про це повідомила львів'янка Вікторія Цигельна на Гарячій лінії міста.

«Спустили воду, повикопували частину мулу з одного з озер, мул звалили набік, залишили. Друге озеро перетворили в звалище. Забрали очерет, не вивезли, покидали в озеро. Єдиний нещасний екскаватор, що там працював, зник ще в листопаді. Сьогодні ця реконструкція перетворилася в екологічну катастрофу», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Як виглядають озера у Снопківському парку після очищення. Фото, відео

Зазначимо, що Tvoemisto.tv зверталось за коментарем щодо завершення робіт із очистки водойм. Як зазначили в управлінні екології ЛМР, роботи із очищення «Піскових озер» у Львові планують продовжити у другій половині травня та влітку. Наразі управління екології ЛМР допрацьовує технічне завдання для вивезення намулу та його транспортування до мулових полів ЛМКП «Львівводоканал». Згодом буде сформовано орієнтовну вартість послуг та оголосимо тендер з визначення виконавця послуг з вивезення намулу, який відбудеться в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

«Після вивезення намулу буде відновлено благоустрій, зокрема, поточний ремонт доріжок та відновлення газону. Як і повідомляли на початку робіт, вивіз планується на другу половину травня та літо, адже намул повинен просохнути, бо у надто вологому стані немає можливості його завантажити та транспортувати до мулових полів», – зазначили в управлінні.

Читайте також: Зловили понад 200 кг риби і двох черепах. Фоторепортаж з очистки Піскових озер

В міській раді додали, що в суботу, 8 квітня, відбудеться загальноміська толока, і підрядник, що виконував роботи з очистки озер від намулу, буде очищати плесо від рослинних залишків (очерету) та прибере мул під містком.

«Чистка є доволі складною та довгою процедурою. Перепрошуємо за незручності та дякуємо за терпіння. Запевняємо, що весь порушений благоустрій буде відновлено», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що очистку озер планували провести до кінця 2022 року. В управлінні екології зазначали, що планують замінити аератори, зариблення, бактерії, правильний рельєф дна і берегів та правильні рослини. Наповнення озер повинне було відбуватися зокрема й водопровідною водою з гіпохлоридом натрію (не хлором), а також ґрунтовими водами і сезонними опадами. 

Фото: Вікторія Цигельна

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!