У Львові планують очистити озера в декількох парках

1967 0
Загалом до кінця року у Львові очистять сім водойм.
Озеро в парку «Горіховий гай» / Твоє Місто

Озеро в парку «Горіховий гай» / Твоє Місто

До кінця року у Львові планують очистити сім водойм. Йдеться про два озера у парку «Піскові озера», три озера в Снопківському парку, озеро в Горіховому гаю та озеро в парку Архангела Михаїла.

Джерело: Пресслужба ЛМР

За словами керівниці управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександри Сладкової, деякі озера спускатимуть повністю, деякі  частково, а окремі озера не спускатимуть. 

Читайте також: Полтва, можливо, найбрудніша в Україні. Що у нас з річками та чому це важливо для вступу в ЄС

«Час обрано навмисне в кінці року, бо саме зараз флора і фауна найменш активна, і втручання будуть їй шкодити найменше. У будь-якому випадку, забирання намулу – то забирання намулу. Де треба, поглибимо, де треба, розчистимо чи посадимо рослини і запустимо рибу наступного року»– зазначила вона.

Особливу увагу цьогоріч планують приділити очищенню «Піскових озер». Метою очистки є те, щоб нова запущена екосистема працювала на уникнення наступних забруднень води. 

«Ми прийняли рішення спускати повністю «Піскові озера» після довгих дискусій. Вирішальним аргументом стала надмірна кількість посліду качок, надмірна кількість очерету, зумовлена недостатньою глибиною, і наявність інвазивних сомів і ротанів. Як це все «працює», було очевидно цієї зими, коли примусова аерація вивільнила сморід сірководню»– зазначила керівниця управління.

Читайте також: Озера Твого Міста. Де у Львові можна побачити набережну і відпочити 

У «Піскових озерах» планують замінити аератори, зариблення, бактерії, правильний рельєф дна і берегів та правильні рослини. Наповнення озер відбуватиметься зокрема й водопровідною водою з гіпохлоридом натрію (не хлором), а також ґрунтовими водами і сезонними опадами. Виконавця робіт оберуть за допомогою тендерних процедур, які вже на завершальному етапі. 

Нагадаємо, у Львові у промисловій зоні «Сигнівка» облаштують водойму, яка виконуватиме низку функцій. 

Ірина Давосир

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!