Колишня резиденція Януковича «Межигір’я» отримає статус парку-пам'ятки

1040 0
Зміна статусу не завадить українцям відвідувати «Межигір'я».
Фото: Міндовкілля

Фото: Міндовкілля

Колишня резиденція президента-утікача Віктора Януковича «Межигір’я» має отримати статус пам'ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення. Про це заявив міністр уряду Олег Немчінов, передає Громадське. 

За його словами, роботи щодо статусу резиденції велися ще з кінця 2021 року. Початок повномасштабної війни зупинив цей процес.

«Ми активно працювали над вирішенням комплексу проблем, оскільки є і рішення судів по частині об'єктів цього комплексу, документи, які були віднайдені в кримінальних справах, коли вони передавалися під час утворення Спеціальної антикорупційної прокуратури тощо», — розповів міністр.

Читайте також: Печерський суд у Києві заочно арештував Януковича

У травні за дорученням прем'єр-міністра створили робочу групу, одним із напрацювань якої став дозвіл Кабміну на створення такої пам'ятки. Уже створили проєкт указу президента, який зараз опрацьовується в Офісі президента. Згідно з законодавством, відповідатиме за діяльність парку пам'ятки буде Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів. Можливо у майбутньому координуватиме діяльність таких парків буде спеціальна агенція, сказав Немчінов. Він зазначив, що на території резиденції є багато об'єктів, які становлять інтерес для безпекової складової в умовах воєнного стану. 

«Ці території будуть управлятися відповідними структурами. Усе решта, включаючи загальновідому хонку, зоопарк тощо, буде передано в управління адміністрації, буде сформовано офіційний штат», — сказав міністр.

Читайте також: Янукович звернувся до Зеленського з проханням «зупинити кровопролиття» і здатися

Він додав, що, як і в більшості таких парків, громадяни зможуть отримати до нього доступ для відпочинку.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів наприкінці червня погодив клопотання Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів про створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення на території урядової резиденції «Межигір’я».

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!