Київ

Комісія Київради розпочала роботу з питань перевірки діяльності «Київміськбуду»

1103 0
Міська влада вивчить та оцінить діяльність одного з найбільших забудовників столиці.
Фото: Київрада

Фото: Київрада

Депутати Київської міської ради провели перше засідання тимчасової контрольної комісії Київської міської ради з питань перевірки інформації, оприлюдненої у журналістських розслідувань щодо діяльності ПрАТ «ХК «Київміськбуд». Про це повідомляє пресслужба Київради.

Голова тимчасової контрольної комісії та депутатка Київради Мирослава Смірнова зазначила, що основним завданням комісії є перевірка діяльності, зокрема фінансово-господарської ПрАТ «ХК «Київміськбуд», а також інформації, оприлюдненої у травні цього року в журналістському розслідуванні та в інших відкритих джерелах.

Як відомо, на сьогоднішньому засіданні депутати запросили у представників акціонерного товариства фінансову звітність про діяльність за 2019-2022 роки та перший квартал 2023 року, а також повну інформацію про розпочаті, ті, що тривають, призупинені та закінчені будівельні проєкти, включно з 2019 року; також інформацію стосовно нарахованих та виплачених у 2019-2022 роках до бюджету Києва дивідендів та пов’язаних з такими господарськими операціями розрахунків, розпоряджень та протокольних рішень.

Читайте також: із забудовника стягнули 12 млн грн на розвиток інфраструктури столиці

Депутатка додала, що надалі на засіданнях тимчасової контрольної комісії буде детально опрацьовано та розглянуто надану інформацію, та в результаті обговорення винесено пропозицій стосовно діяльності ПрАТ «ХК «Київміськбуд».

Як ми писали раніше, «Київміськбуд» не відновлює будівництво 18 обʼєктів. Середня затримка термінів здачі в експлуатацію будинків становить 17 місяців. Основною причиною там називають відсутність продажів і відповідно коштів, окрім цього у компанії називають свої умови для відновлення будівництва.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!