Київ

У Києві суд стягнув із забудовника заборгованість у понад 12 млн гривень

781 0
Кошти передадуть на розвиток інфраструктури столиці.

Київська міська прокуратура через суд стягнула із забудовника 12 мільйонів гривень пайової участі на розвиток інфраструктури столиці. Про це повідомляє пресслужба відомства.
 

Зазначається, що правоохоронці виявили порушення інтересів територіальної громади столиці у зв’язку із ухиленням забудовника від сплати коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста.

«Побудувавши у 2022 році житловий будинок по просп. Бандери, що в Оболонському районі столиці, забудовник не сплатив визначений законодавством платіж до місцевого бюджету. Вказані кошти мали б піти на створення і розвиток інфраструктури столиці»,– йдеться у повідомленні.

Оболонська окружна прокуратура Києва звернулася до Господарського суду з позовом в інтересах держави про стягнення із комерційної установи коштів пайової участі у розмірі понад 12 мільйонів гривень.

Як зазначається у позові Оболонської окружної прокуратури міста Києва, забудовником є ТОВ «Вісенс хаус», яке побудувало у 2022 році ЖК «DOCK 32» по просп. Бандери, 32-Д.

У висновку, суд задовольнив позов та стягнув із забудовника заборгованість до місцевого бюджету у повному обсязі, підсумували у прокуратурі.

Як ми писали раніше, прокуратура повідомила про підозру забудовнику ЖК за блокування входу до укриття.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!