Комітет Ради підтримав законопроєкт про скасування 2% податку для ФОПів

914 0
Розгляд у першому читанні ВРУ запланований також на цьому тижні.
ілюстративне фото: Економічна правда

ілюстративне фото: Економічна правда

Комітет Верховної Ради з питань податкової політики підтримав за основу урядовий законопроєкт №8401 щодо скасування 2% податку ФОП з 1 липня 2023 року. За проголосувало 19, а проти – один. Про це повідомив перший заступник голови комітету Ярослав Железняк.

Також у документі йдеться про:

  • скасування пільги по сплаті податку для 1 та 2-ої групи;
  • відновлення проведення документальних перевірок;
  • повернення штрафних санкцій за порушення використання РРО;

 

Читайте також: Кабмін заборонив стягувати штрафи за несплату компослуг

Прийняття законопроєкту, за словами Железняка, є однією з умов програми з МВФ. Розгляд у першому читанні ВРУ запланований також на цьому тижні.

Нагадаємо, що у Львові пропонують збільшити відшкодування ваучера на релокацію бізнесу зі 100 тисяч гривень до 300 тис. гривень. Про те, чи важко започатковувати власну справу під час війни, що саме переважає на ринку та чи можна очікувати найближчим часом позитивного розвитку бізнесу, читайте в матеріалі Tvoemisto.tv «Які ФОПи з’явилися на Львівщині після вторгнення росії і як працює бізнес».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!