Власники пошкодили пам’ятку на площі Ринок. Суд зобов’язав її відновити

4931 0
Нові власники задекларували готовність її відновити.
Фото кам

Фото кам'яниці/Drymba.com

На площі Ринок, 40 у Львові власники мають відновити історичну пам’ятку, яку нещодавно зруйнували. Про це повідомила Львівська міськрада. 

Відновити її має ТзОВ «Арт-галерея на Ринку», яке стало новим власником приміщення будівлі-пам’ятки національного значення. Попри те, що власники нові, компанія належить тим же особам, що і попереднє ТзОВ, яке засудили за реставрацію без дозволів та нищення флігеля. Йдеться про ТзОВ «Виробничо комерційна компанія «ПФ-ОНІКС» і власників Богдана Вішку та Мирослава Вуса.

Читайте також: У Львові триває самовільне будівництво поблизу старого заводу. Що відомо

Вони запевнили місто, що вчинять усі можливі дії для виконання приписів щодо відновлення будівлі на площі Ринок, 40 у м. Львові.

Як вказано в повідомленні ЛМР, сьогодні вже тривають роботи щодо комплексного вивчення геології, археології та інженерних особливостей будівлі. Окрім того, укладена угода із проєктною організацією на розробку пропозицій відновлення частини будівлі.

Нагадаємо, що у серпні Львівський окружний адміністративний суд зобов’язав ТзОВ  «Виробничо комерційна компанія «ПФ-ОНІКС» відновити пам’ятку архітектури за адресою площа Ринок, 40, яку товариство розпочало реставрувати без відповідних дозволів. Детальніше – за посиланням

Володимир Федорович

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!