Компанію, яка зводить будинок у районі Під Голоском, оштрафували на 150 тисяч грн

1172 0
Міська інспекція випише припис про знесення одного поверху забудови на Малоголосківській, 12 Б.
Фото: Львів. Містобудування

Фото: Львів. Містобудування

Міська архітектурно-будівельна комісія видала 5 приписів про усунення порушення вимог містобудівного законодавства, будівельних норм забудовнику ТОВ «МС – МК 8» на вулиці Малоголосківській, 12Б. Якщо порушень не усунуть, тоді міськрада звернеться до суду про анулювання дозволу на будівництво. Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

«Є 5 приписів про усунення порушення вимог містобудівного законодавства і будівельних норм. Якщо забудовник порушень не усуне, тоді будемо звертатися до суду про анулювання дозволу на будівництво. Водночас ДАБК видасть ще один припис – але тепер уже про знесення одного поверху», – повідомив Любомир Зубач.

У департаменті містобудування ЛМР уточнили, що замість цокольного тут збудували повноцінний поверх, тому ДАБК оштрафувала забудовника на майже 150 тисяч гривень. 

Читайте також: Забудовника на вулиці Пасічній оштрафували на 700 тисяч гривень

Компанія «МС-МК 8» отримала містобудівні умови та обмеження у вересні 2018 року. Висота будівлі повинна становити 33,7 метрів. Згідно з даними платформи Youcontrol, компанія «МС – МК 8» зареєстрована у Львові у 2017 році. Її власником вказаний львів'янин Андрій Мазур.

Він упродовж 2016-2019 років був директором компанії «МС Імперіал». Це підприємство побудувало житловий комплекс «Хмельницький парк» на самовільно захопленій ділянці (вул. Богдана Хмельницького, 230а). У 2017 році суд дозволив Львівській міській раді та забудовнику укласти мирову угоду та узаконити будівництво. Згідно з нею, компанія зобов’язалася передати міській раді 39 квартир. 

У червні 2020 року міськвиконком Львова скасував містобудівні умови та обмеження компанії MS на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Малоголосківській,12б, оскільки МУО видали на 60% забудови земельної ділянки, а забудовник фактично зайняв 90% території – замість підземного парку він збудував наземний. Окрім того, частина ділянки, якою користується забудовник, є міською землею. Тут проходять червоні лінії, планується магістраль, а інвестор використовує її під заїзд.

У липні 2020 року Львівський окружний адміністративний суд зупинив дію рішення виконкому про скасування МУО, тож забудовник відновив містобудівні умови та обмеження на це будівництво.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!