На правах реклами

Комунальна нерухомість на Львівщині. Що можна приватизувати через «Прозорро.Продажі»

2105 0
Ви перемістили бізнес через війну і шукаєте приміщення на Львівщині? Великий вибір об’єктів комунальної та державної нерухомості доступний в системі «Прозорро.Продажі». Держава та органи місцевого самоврядування в різних областях України пропонують приватизувати майно, в якому не мають потреби. Таким чином вони заробляють гроші до бюджетів, а підприємці можуть реалізовувати власні бізнес-ідеї.

Підприємці, купуючи нерухомість у держави чи громади, не тільки знаходять підхожий варіант, а й підтримують економіку. Від початку повномасштабного вторгнення органи місцевого самоврядування на Львівщині провели понад 120 аукціонів з малої приватизації та отримали до бюджетів майже 212 млн гривень.

Що зараз можна приватизувати у Львівській області?

Дрогобицька міська рада виставила на приватизацію в системі «Прозорро.Продажі» два об’єкти нерухомості на території громади.

У с. Новошичі, за 16 кілометрів від Дрогобича, можна приватизувати нежитлову будівлю на вулиці Тараса Шевченка, 195. Загальна площа — майже 421 квадратний метр. Двоповерхова цегляна будівля, зведена у 1930 році, потребує ремонту, а комунікації відключені або зруйновані. Стартова вартість на онлайн-аукціоні — 998,9 тисячі гривень.

У Дрогобичі шукають нового власника для двоповерхової комунальної будівлі на вулиці Євгена Коновальця, 15 А. Це виробничий будинок площею майже 324 квадратні метри, який складається з семи приміщень. Рік побудови — 2005. Фундамент — бетонний стрічковий, стіни з цегли, перекриття — залізобетон, покрівля — металопрофіль. Всередині стіни поштукатурені та побілені. Технічний стан задовільний, об’єкт під’єднаний до електромережі, але дах потребує ремонту. Стартуватиме вартість на електронних торгах з 1,5 мільйона гривень.

Пропозиції від охочих стати власниками цієї нерухомості прийматимуть до 7 лютого, а онлайн-аукціони в системі «Прозорро.Продажі» відбудуться 8 лютого.

Чи складно взяти участь у торгах в системі «Прозорро.Продажі»?

Користуватися державною системою електронних аукціонів «Прозорро.Продажі» доволі просто. Щоб взяти участь у торгах потрібно зареєструватися на одному з майданчиків, акредитованих в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» (перелік доступний на сторінці кожного оголошення), та підготувати необхідний пакет документів. Після цього ви зможете подати заявку на участь і запропонувати свою ціну за об’єкт.

Учасники торгів повинні оплатити гарантійний (20% від стартової ціни лота) і реєстраційний (1340 грн) внески. Після перевірки документів та формування протоколу переможець аукціону протягом 20 робочих днів сплачує на рахунок органу приватизації ціну продажу об’єкта і підписує договір купівлі-продажу. Якщо на будь-якому з етапів виникатимуть труднощі, на допомогу прийде персональний менеджер.

Брати участь в онлайн-аукціонах можна фізичним та юридичним особам з будь-якого регіону України. За оновленнями на ринку об’єктів приватизації можна стежити у телеграм-каналі ФДМУ, на сторінці ФДМУ у Facebook та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

 

*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!