Комунальне АТП №1 подало у мерію розрахунок нового тарифу на проїзд

8443 0
Львівські перевізники сподіваються, що у Львові уже цього місяця підвищать плату за проїзд у громадському транспорті до 14 гривень.
фото: cdn2.autocentre.ua/

фото: cdn2.autocentre.ua/

АТП №1 подало до управління транспорту Львівської міської ради розрахунки тарифу на проїзд в автобусах, який становить понад 14 грн. Про це повідомили у комунальному підприємстві.

Читайте також: У Львові заявили, що проїзд у трамваях і тролейбусах має коштувати 12,5 грн

«Тариф необхідно переглядати, коли змінилася вартість складових тарифу. Вартість матеріалів зросла на 20%, обслуговування транспортних засобів – на 26%, фонд оплати праці збільшився на понад 30%. Якщо тариф не буде змінений, АТП №1 не буде в змозі вчасно проводити обслуговування та ремонт транспортних засобів і не зможе здійснювати належний випуск автобусів на маршрути», – розповів директор ЛК АТП №1 Орест Хамула.

Він додає, що єдиним виходом із ситуації, що склалася, є коригування вартості проїзду

«Ми розуміємо, що варто зважати на економічну спроможність пасажирів щодо оплати за проїзд. Сподіваємось на компромісне рішення щодо коригування вартості тарифу, яке б максимально збалансувало пропозиції перевізників та думку громадськості.

Також відзначу, що у наших автобусах їздять безкоштовно усі пільгові категорії громадян. Це, зокрема, пенсіонери, люди з інвалідністю, учасники АТО, учні та ін. І пільговий проїзд для них й надалі залишатиметься», – наголосив Орест Хамула.

Станом на сьогодні ЛК АТП №1 обслуговує 29 маршрутів. 

Читайте також: На Львівщині зросла вартість проїзду у приміських маршрутках

Нагадаємо, що «Львівелектротранс» також сьогодні порахував, що економічно обґрунтований тариф на перевезення у трамваях та тролейбусах у Львові становить 12 грн 43 коп, тож вимагає збільшити плату за проїзд.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!