Київ

Комунальники взялися за ремонт вулиць Липківського і Довженка. Рух обмежать

1012 0
Ремонти триватимуть майже 2 місяці
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

На ще двох вулицях столиці проведуть ремонт дорожнього покриття. Про це повідомляє КМДА.

З 27 травня на вул. Митрополита Липківського розпочинають капітальний ремонт: рух частково обмежать до 15 липня.

На першому етапі покриття оновлюватимуть на ділянці від вул. Гетьмана Скоропадського (колишня вул. Льва Толстого) до вул. Г. Кірпи.

Загалом під час капітального ремонту заплановано облаштувати 6-7 смуг транспортного руху, зокрема велодоріжки одностороннього руху, відновити верхній шар покриття проїжджої частини і тротуари. Для безпеки водіїв і пішоходів передбачені розділова смуга і смуга безпеки.

На вулиці Олександра Довженка також частково обмежать рух із 27 травня до 30 липня

Тут дорожники замінять усі шари асфальтового покриття, оновлять тротуари, а також прокладуть новий колектор дощової каналізації.

На першому етапі капітального ремонту рух обмежать від вул. О. Теліги до Шулявського шляхопроводу у напрямку просп. Берестейського.

Також, як повідомляє КК «Київавтодор», цього року старий аварійний шляхопровід на перетині вулиць Дегтярівської та Олександра Довженка замінять на новий і сучасний. Реконструкція шляхопроводу у складі транспортної розв’язки дасть змогу замінити споруду. Зокрема, повністю розберуть її опори, прогони, фундаменти. Натомість збільшать ширину із 28 до 40 м та облаштують велодоріжки. Довжина самого прогону збільшиться із 33 до 36 м. Крім цього, новий шляхопровід буде вищим.

У рамках реконструкції дорожники відновлять також магістральні вулиці загальноміського значення Дегтярівську, Олени Теліги та Олександра Довженка у районі розв’язки, основні з’їзди та заїзди шляхопроводу, тротуари, трамвайне полотно. Термін будівництва – 14 місяців.

Нагадаємо, у Києві цього року планують виконати ряд ремонтних робіт на ключових інфраструктурних об'єктах, зокрема на Північному і Південному мостах.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!