Київ

У Києві цьогоріч відремонтують Північний та Південний мости, кільцеву на Одеській трасі. Повний список

2641 0
Також у планах завершити будівництво частини Великої Кільцевої дороги на Оболоні.
Колаж Tvoemisto.tv

Колаж Tvoemisto.tv

У Києві цього року планують виконати ряд ремонтних робіт на ключових інфраструктурних об'єктах, зокрема на двох мостах. Про цьогорічні плани міста розповів директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор. 
 
Шулявська розв'язка буде готова в середині 2024-го: «Ми здійснили викуп 5-го цеху Більшовика, оформили право власності на нього. Тепер відводимо землі під будівництво розв'язки. Ми зайшли в процедури перерахунку цього проєкту 2017 року. В цьому році будівництво буде відновлено і завершено в середині наступного року. Цьогоріч буде облаштований підземний перехід з урахуванням потреб маломобільного населення з ліфтами. Проведемо процедуру демонтажу цеху. В кінці року приступимо до самої процедури прокладання шляхів з'їзду. У 2024-му всі роботи мають бути завершені на Шулявській розв'язці», - каже Руслан Кандибор. 
 
Кільцева дорога в сторону Одеської траси буде відремонтована наприкінці року«Цьогоріч ми ремонтуємо Кільцеву дорогу в сторону Житомира, на повороті на Одесу. Колись ця дорога була у власності держави, зараз ми маємо її на балансі міста. Це велика ділянка, капітальний ремонт уже триває. Цьогоріч він буде завершений. Це велика транспортна артерія - об'їзд навкола міста. Будуть прокладені верхні шари асфальту, спорудять нові наземні пішоходи», - каже Руслан Кандибор.   
 
Об'їзна дорога від вулиці Богатирської до Оболонського проспекту, яка спростить дорогу мешканцям Вишгорода, буде готова цьогоріч у жовтні. «Зараз інтенсивно будуємо 3 чергу об'їзної дороги від вулиці Богатирської до Оболонського проспекту. У подальшому, це стане новою Великою Кільцевою дорогою – є проєкти в Укравтодорі, Мінінфраструктури та бачення побудови через Дніпро наземного, чи підземного тунелю, який буде обходити Київ та виходити на лівий берег річки», – поділився амбітними планами директор Департаменту. 
 
Детальніше про облаштування ділянки ми писали у нашому минулому матеріалі.
 

Читайте також: у громадському транспорті Києва планують підвищувати вартість проїзду

Також директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА розповів про ремонт на столичних мостах:

«Минулого року на Південному мосту було замінено 18 деформаційних швів, цього року проводяться такі ж роботи. Через те, що міст є обмеженим для руху транспорту, є можливість виконати повноцінний поточний ремонт», – каже Кандибор.

Такі ж роботи чекають і Північний міст – через середню завантаженість транспортом на 300%, і торік, і цьогоріч планують виконувати ремонти асфальтового покриття. Також місто ремонтуватиме міст на Олени Теліги - в сторону Подолу. 

Щодо ремонтів вулиць, у планах міста цьогоріч відремонтвати такі дороги: проспект Івасюка (колишня назва - Героїв Сталінграда), вулицю Скоропадського (Льва Толстого) з ремонтом шляхопроводу біля залізниці, вулицю Шумського, Трускавецьку, Татарську, Ентузіастів.  

Ремонт дороги на ДВРЗ місто планує здійснити у 2024 році - в цьому році погодять проєкт. 

Додамо, на Дарницькому мосту завершили монтаж головних балок з'їздів на Дніпровську Набережну.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!