Коронавірус не зник. Чому варто не забувати про вакцинацію

1431 0
Вакцинуватись можна на базі первинної ланки – у поліклініках чи амбулаторіях сімейної медицини.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Львові та області показник захворюваності на Covid-19 суттєво знизився, проте ризик його підхопити все ще є. Зараз на стаціонарному лікуванні у закладах охорони здоров’я, які визначені для надання допомоги хворим на коронавірус, перебуває 76 осіб. Про це під час брифінгу повідомив керівник департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«У стаціонарних лікарнях Львова та області перебуває 76 хворих. Це небагато у порівнянні з тим, що було у нас на піку, коли хворіло по 3,5 тисяч людей. Усі виявлені хворі мають легку форму і здебільшого лікуються амбулаторно», – каже він.

Читайте також: Які обмеження проти Сovid-19 не діють під час війни. Роз’яснення МОЗ

Однією з причин того, що кількість хворих на коронавірус зменшилась, головний медик області називає те, велика кількість львів’ян таки провакцинувались. Зокрема, двома дозами щеплено близько мільйона осіб.

«Активність вакцинації зберігаються навіть попри війну. У нас закрили центри масової вакцинації, які були у торгово-розважальних центрах, але щеплення можна пройти на базі первинної ланки – у поліклініках чи амбулаторіях сімейної медицини. Щодня в області вакцинують кілька сот осіб», – говорить він.

Через зниження кількості хворих в Україні зняли низку обмежень. Зараз більшість правил мають рекомендаційний характер, зокрема, щодо носіння масок та дезінфекції рук. Загалом, за інформацією Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України, за останній тиждень (з 16 по 22 травня) провели 416 аналізів, з яких 27 були позитивні. За увесь період пандемії в області зареєстрували 307 482 підтверджених випадки Covid-19, померло – 6 699 осіб, а одужали – 300 571.

Читайте також: Чи можливе поширення мавпячої віспи на Львівщині. Пояснення

Нагадаємо, що на Львівщині спостерігають спад захворюваності на коронавірус. Хоч упродовж останніх трьох місяців кількість хворих та госпіталізованих були поодинокими, тим не менше, медики надалі наголошують на потребі вакцинуватись від Covid-19.

Додамо, що дія сертифікатів про вакцинацію проти Covid-19 у «Дії» відображатиметься півтора року від дати щеплення. Термін продовжили, аби спростити перебування українців за кордоном під час війни.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!