«Корумповані» судді і нардепи та (не) «тиша» з ОРДЛО. Головне за ніч і минулу добу

1817 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Image by tuanMaciek from Pixabay

Image by tuanMaciek from Pixabay

(Не) «Тиша» з ОРДЛО. Після розмови Зеленського і Путіна Міноборони оприлюднило заяву про «всеосяжну тишу». Заборонено проводити будь-які наступальні і розвідувальні дії та використовувати літальні апарати.

Прессекретар Путіна заявив, що РФ не може гарантувати дотримання режиму припинення вогню на Донбасі, тому що не є учасницею конфлікту.

Читайте також: З 1-го серпня запрацює карантин з новими умовами. Що зміниться для Львова

Віцепрем’єр-міністр, перший заступник голови делегації в ТКГ Резніков вважає, що поки що не варто говорити про «порушення перемир’я», а випадки обстрілів мають розслідувати і пояснювати за участю ОБСЄ.

Протягом 27 липня, першого дня «повного і всеосяжного» перемир’я на Донбасі, бойовики вже тричі відкривали вогонь.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 120 осіб (130 – напередодні). Разом 8 952. Одужало –2 070 осіб (плюс 106), померло – 238 (5 – за добу).

За вчорашню добу лабораторні центри провели 378 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику – 353.

В Україні Covid-19 виявлено у 807 осіб (856 за попередню добу). Загальна кількість 65 656 пацієнтів. Одужало – 36 122 (плюс 315), померло – 1 616 особи (плюс 11).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 8 952 (дивися вище), далі Київ – 7 690 осіб (плюс 70), Чернівецька – 5 634 (плюс 42), та Рівненська – 5 701 (плюс 109 осіб) області.

ВООЗ – Вакцина. Глава ВООЗ Тедрос Гебреісус заявив, що ситуація із Covid-19 у світі погіршується, тому він скликає надзвичайний комітет.

Читайте також: Діти легко переносять Covid-19 фізично, проте він впливає на психічне здоров’я. Дослідження Time

США розпочали третю фазу дослідження вакцини проти Covid-19. Планують залучити 30 000 волонтерів.

В Індії заявили про обнадійливі результати випробувань вакцини від Covid-19.

«Корумповані» судді – Венедіктова. Після оприлюднення другої частини «плівок Вовка» 17 липня НАБУ висунуло підозри одразу 12 фігурантам, одразу після цього генпрокурор Венедіктова ліквідувала групу прокурорів у справі щодо Окружного адмінсуду Києва, повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела в Офісі ГПУ.

Також Венедіктова представила колективу прокуратури Києва нового керівника – Олега Кіпера, який раніше обіймав посаду заступника прокурора Києва.

Кіпера було люстровано, але у вересні 2019 року той самий Окружний адмінсуд Києва повернув йому посаду старшого прокурора, вважаючи, що люстрація його була безпідставною, а причетність до узурпації влади Януковичем – не встановлена.

Нардепи – «Слуга народу» – ОПЗЖ. «Слуга народу» Куницький використовував свій мандат для відстоювання інтересів наближеної до нього харківської групи компаній «Автоентерпрайз». Зокрема, нардеп користувався своїм правом звернення, щоб «врятувати» її від кримінального провадження, намагався встановити електрозаправки коммпанії біля Ради і навіть подавав законопроєкти в інтересах конкретного бізнесу.

Читайте також: Як через банк повернути гроші за скасований авіарейс

НАБУ розпочало досудове розслідування щодо народного депутата від ОПЗЖ Мамояна, який, ймовірно, знецінив своє майно на 8,5 млрд грн.

Нардеп з ОПЗЖ Кива заробив на жомовій ямі 1,2 млн грн і мешкає у незадекларованій квартирі, з вланицею якої його пов’язує лише секс, повідомляють «Наші гроші».

Опитування. Майже 60% українців вважають, що некомпетентність влади в Україні може стати причиною ймовірної осінньої економічної кризи. Водночас, за результатами опитування групи «Рейтинг», 19% думають, що в цілому справи в Україні йдуть у правильному напрямку, а 68% – протилежної позиції.

Польща – РФ – Білорусь. Міністр закордонних справ України Кулеба заявив, що Україна очікує від Польщі лідерської ролі у майбутній міжнародній платформі щодо деокупації Криму.

Україна передала МЗС РФ ноту протесту у зв’язку військови парадом, який Росія провела у Севастополі.

Читайте також: Львівських митників судитимуть через махінації із «гуманітаркою»

Суперниця Лукашенка на виборах президента Білорусі Світлана Тихановська з другої спроби відповіла на питання, чий Крим. Заявила: «Юридично Крим український, а фактично – російський», і попросила більше не мучити її цим питанням.

Гарного Вам дня! Сovid-19, скандали з нардепами і у владі та (не) «тиша» з ОРДЛО – ці позиції будуть нас переслідувати цього літа та, мабуть, й осені. Часи йдуть, змінюються президенти і обличчя представників влади – теми все ті ж, висновків ніхто не робить.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!