У ВООЗ вважають, що кожному четвертому українцю загрожує психічний розлад через війну

1347 0
Від тривоги та стресу до важчого стану.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) заявили, що 10 мільйонів українців, або приблизно чверть населення, можуть страждати від розладу психічного здоров’я у зв’язку з російсько-українською війною.

Джерело: Укрінформ з посиланням на Reuters

«За оцінками ВООЗ, до 10 мільйонів людей піддаються ризику того чи іншого психічного розладу, від тривоги та стресу до важчого стану», – пояснив Ярно Хабіхт, представник ВООЗ в Україні.

Важчі стани включають посттравматичний стресовий розлад, викликаний тривожними подіями.

Читайте також: «Симптоми фактично однакові». Як відрізнити грип від Covid-19

Зазначають, що українська система охорони здоров’я перебуває під тиском після російського вторгнення в лютому. За даними ВООЗ, на сьогодні росіяни вже зробили щонайменше 700 атак на українську систему охорони здоров’я, а зростання кількості атак на критично важливу інфраструктуру росіянами з жовтня збільшило кількість викликів через відключення електроенергії.

Нагадаємо, про те, як сирени впливають на дітей та коли варто йти до психолога, читайте на сайті Tvoemisto.tv за посиланням.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!