Козицький порадив мешканцям Львівщини придбати радіоприймачі на батарейках

2027 0
Очільник Львівщини закликав мешканців запастися радіоприймачами та економити електроенергію у певні години.
Фото: Facebook

Фото: Facebook

Після ранкових ударів 10 жовтня по об’єктах критичної інфраструктури у Львові майже повністю відновили електропостачання, також світло повернули у 90% населених пунктів, які без нього залишились через обстріли по електропідстанціях. Очільник Львівської ОВА Максим Козицький порадив мешканцям придбати радіоприймачі на батарейках, аби мати постійний доступ до інформації.

Джерело: Максим Козицький в Telegram

«Електропостачання у Львові відновили майже на 100%. Без живлення залишаються окремі будинки – там працюють аварійні служби. Також відновили електропостачання у 90% населених пунктів у районах Львівської області. Дякую фахівцям Львівобленерго та Укренерго за оперативність. Через вранішні ракетні удари в області без живлення були 1040 населених пунктів», – написав Козицький.

Крім того, водопостачання у Львові відновили на 70%.

Він також закликав мешканців максимально зменшити споживання електроенергії у період з 17:00 по 22:00, щоб допомогти нашій енергетичній системі пройти таке випробування.

Нагадаємо, вранці 10 жовтня ворог завдав масового ракетного удару по території України. На Львівщині та у Львові зафіксували вибухи на об’єктах критичної інфраструктури. Загалом 15 ракет атакували Львівську область.  

Крім того, оповіщення про повітряну небезпеку у Львові можуть працювати з перебоями через відсутність електроенергії. У випадку тривоги містом їздитимуть автомобілі з гучномовцями. Також у Львові не працює вуличне освітлення і гучномовці у окремих районах Львова. Зокрема, у Сихівському, частині Личаківського і Галицького районів. 

Додамо, що через обстріли електропідстанцій у більшій частині міста Львова і частково в області було відсутнє електропостачання і водопостачання. Понад 80% світлофорів не працює. Також у Львові повідомляли про відсутню подачу гарячої води та труднощі зі стільниковим зв’язком.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!