Кремль не задоволений, що через народний спротив немає показової «картинки», – Генштаб ЗСУ

3883 0
Загарбник зазнає значних втрат як серед особового складу, так і в кількості озброєння та техніці.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Угруповання українських сил продовжують тримати оборону на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках. Повітряні Сили відбивають ракетно-авіаційні удари та повітряний напад противника. Російські окупанти зазнають значних втрат як серед особового складу, так і в кількості озброєння та техніці.

Читайте також: Захисники в зоні ООС відбили 10 атак ворога та знищили понад 100 окупантів

У зведенні Генштабу ЗСУ повідомляють, що комендатура російського міста Белгород проводить розслідування щодо 10 військовослужбовців 138-ї мотострілецької бригади, які брали участь у наступі на Харків, та, через великі втрати частини, відмовились від подальшої участі у бойових діях і підбурювали решту повертатися додому.

Крім того, керівництво в Кремлі незадоволене тим, що через народний спротив українців навіть немає умовно-показової «картинки» зі створення так званої «Херсонської народної республіки». Через слабку роботу начальник 652-ї групи Інформаційно-психологічних операцій російських терористичних військ отримав сувору догану.

«Окупанти зазнають значних втрат. Морально-психологічний стан особового складу низький та погіршується з кожним наступним днем бойових дій. Каральні підрозділи росгвардії, що залучаються до бойових дій, втратили значну кількість озброєння та військової техніки. Відновлення втрат відбувається за рахунок застарілої та частково несправної техніки», – інформують в Генштабі ЗСУ.

Читайте також: «План утилізації рашистів не виконано». Українська ППО збила три ворожі вертольоти

Коротко по напрямках

На Південному напрямку по окремих рубежах відновлено передній край оборони. Тому ворог змушений проводити перегрупування, розгортати додаткові резерви та відновлювати боєздатність підрозділів.

На Донецькому напрямку окупанти ведуть штурмові дії та вогневе ураження.

На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не проводив, здійснював нарощування систем вогневого ураження, інженерного забезпечення та логістики, щоб підготуватися до наступу на Київ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках також наступальні дії не ведуться. Ворог обстрілює українські міста і села.

У напрямку на Ізюм противник намагався прорвати оборону українських військ, проте успіху не мав. Штурмові підрозділи загарбника були фактично знищені.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!