На правах реклами

У мікрорайоні Нового Львова будують апарт-готель з офісами, паркінгом і рестораном. Фото, відео

3551 0
Реалізує проєкт компанія GBG Development (забудовник «Галицька Будівельна Гільдія»), за плечима якої понад 10-річний досвід у галузі будівництва.
фото: Kristal Plaza

фото: Kristal Plaza

У серці Нового Львова, між проспектом Червоної Калини та вулицями Стрийською і Луганською, розташована багатофункціональна будівля з офісами, апарт-готелем, підземним паркінгом, рестораном та коворкінг-зоною Kristal Plaza. Будівництво там ведуть приблизно рік і вже у 2022-му планують здати в експлуатацію. Про унікальність об’єкта та формати інвестицій у нього Tvoemisto.tv розпитало у керівника проєкту Kristal Plaza Олександра Криштофора та керівника компанії GRIM Invest і маркетинг-директора проєкту Григорія Бойчука.

Про переваги локації та унікальність проєкта

У межах локації, де нині триває будівництво, розташована велика кількість зелених зон із пішим доступом до магістральних вулиць міста. Крім скверу, що одразу перед Kristal Plaza, є й історично сформований бульвар вздовж вулиць Угорської і Панаса Мирного, який веде до Стрийського парку, а також має вихід до парку Залізна Вода. Після оновлення він слугуватиме для відпочинку, прогулянок та стане більш доступним як для пішоходів, так і велосипедистів. У мікрорайоні вже з’являються нові кафе та крамниці, орієнтовані на частину бульвару, яку на вул. Угорській нещодавно оновили.

Команда проєкту хоче продовжити цю тенденцію та сприяти розвитку мікрорайону.

«Це – перспективний мікрорайон, який сьогодні активно розвивається. Водночас тут переважно співмасштабна та не надто щільна забудова, що робить його привабливим та комфортним для життя і роботи», – каже Григорій Бойчук.

Окрім цього, у межах одного кілометра з'явиться перший український ІТ-парк. Із іншого боку – УКУ, бібліотека, Центр Шептицького та Стрийський парк. На думку маркетинг-директора, мультифункціональний комплекс може стати своєрідним магнітом не лише для працівників офісів, а й туристів, мешканців сусідніх будинків чи тих, хто приїхав до Львова на кілька днів у справах.

«Унікальність нашої концепції якраз в поєднанні багатьох функцій. Навряд чи у Львові є така будівля, яка містить апарт-готель на 77 номерів, офіси, ресторан, три конференц-зали для подій та офіційних заходів, коворкінг, де можна орендувати окреме робоче місце, та ще й комерційні приміщення – крамницю і відділення банку», – додає керівник проєкту Kristal Plaza Олександр Криштофор.

Про етапи будівництва і сучасні технічні рішення

Станом на сьогодні на будівництві вже повністю завершили монолітні роботи, будинок набув своєї повної висоти – 9 поверхів, зазначає забудовник «Галицька Будівельна Гільдія». Зробили також зовнішні стіни, нині утеплюють дах, почали фасадні роботи і скління, завдяки якому будинок набуває іншого вигляду, нагадуючи форму кристалу. Надалі – перейдуть до внутрішніх робіт та монтажу інженерних мереж.

Також у межах проєкту з’явиться підземний і наземний паркінги на орієнтовно 100 автомобілів.

«Ми рухаємося згідно з планом. На технічному обладнанні не економимо та обираємо найкращі рішення для цього проєкту. Забудовник декларує технічне наповнення високого рівня якості та класу енергоефективності інженерного обладнання рівня А, А+. Також ліфти KONE, алюмінієві фасадні системи Schüco, преміальне скління та дизайнерське оздоблення внутрішніх просторів. За світовими нормами це – стандарт, але на нашому ринку таке можуть запропонувати не всі», – пояснює керівник проєкту Kristal Plaza Олександр Криштофор.

У будівлі будуть центральні системи вентиляції, кондиціонування, є можливість розмістити установи зі знезараження, зволоження повітря. «Галицька Будівельна Гільдія» також турбується, аби енергоефективність була на високому рівні, а, обираючи інженерні мережі, орієнтується на найвищий клас. Це – затратніше, проте в майбутньому дозволить зменшити вартість комунальних послуг для компанії та орендарів.

Забудовник GBG Development має понад 10-річний досвід. Більшість часу команда працювала як будівельна компанія чи генеральний підрядник на об'єктах в місті та області. У Львові – це Центр Шептицького, новий колегіум УКУ, ЖК та бізнес-центр Viking Park на вул. Зеленій тощо, де будували на замовлення для інших інвесторів. А особливість Kristal Plaza полягає в тому, що це інвестиція та ініціатива – забудовника, у тому числі на 9 поверсі буде розміщений офіс компанії. Окрім цього, комерційні приміщення та орієнтовно 30% апартаментів вона залишає у своїй власності, тому зацікавлена, аби все було зроблено досконало.

«Часто є так, що забудовник будує, віддає і забуває. Компанія GBG Development не може собі дозволити зробити щось не так, у тому числі тому, що вона тут, якщо не назавжди, то точно надовго. Тому заохочуємо, аби люди впевнено інвестували разом із забудовником та отримували свою частину від заробітку, наприклад, апарт-готелю чи від оренди офісів», – говорить маркетинг-директор та керівник компанії GRIM Invest Григорій Бойчук.

Про інвестиції та здачу в експлуатацію

Компанія GBG Development має два напрямки для інвестування у Kristal Plaza. По-перше, це – апарт-готель, де пропонують стати власником готового приміщення на 30-40 м² з ремонтом, меблями та технікою і отримувати пасивний дохід від здачі номера в оренду. Апартаменти працюватимуть в готелі як єдина структура під певним брендом. Важливо, що кожен з них буде доповнений готельним сервісом. 

«Часто забудовники користуються системою, де кожен апартамент є окремою одиницею: якщо там хтось живе, то ви заробляєте, а якщо – ні, то ні на що не претендуєте. У нашому випадку має значення тільки те, наскільки успішний готель в цілому. Навіть якщо в ваших апартаментах ніхто не жив, а всі інші були заселені, то ви свій заробіток отримаєте, бо є співвласником бізнесу», – пояснює Григорій Бойчук.

Другий формат інвестицій трішки складніший, розрахований на більші компанії чи бізнес, який захоче проінвестувати в офісне приміщення і використовувати його для своїх потреб або здавати в оренду та заробляти. Мінімальна площа офісу становить 200 м². Управлінська компанія забезпечить централізоване заселення, охорону, прибирання і навіть поточний ремонт. Інвесторам залишається раз на квартал ознайомитися зі звітністю та отримати дивіденди від операційної діяльності компанії. Деталі можна дізнатися у відділі продажу компанії GRIM Invest

Додамо, що здача будівлі в експлуатацію запланована на другий квартал наступного року. Іще близько шести місяців потрібно буде на внутрішні роботи та запуск комплексу.

Фото та візуалізації: Kristal Plaza


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!