Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

1592 0
Вихідні обіцяють бути яскравими, адже для львів’ян та гостей міста діє велика кількість різножанрових пропозицій.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Гаражний розпродаж у Горіховому Гаю

Цієї суботи, 2 жовтня, у парку Горіховий гай, що на вул. Володимира Великого, інноваційний дитячий простір СвітЛичка проведе родинний, благодійний, гаражний розпродаж, йдеться на їхній сторінці у Фейсбуку. Благодійний розпродаж у суботу триватиме з 11:00 по 17:00. Під час розпродажу можна буде віддати або придбати гарні речі за «гаражною» ціною».

Під час гаражного розпродажу на відвідувачів чекатимуть майстер-класи, музика та забави для діточок від чарівних фей зі «Світлички», виступ співачки Соломії Чубай, смаколики від «Сова – страви на мангалі», Фест-кейтеринг та «Кримська перепічка», а також fashion-показ від дизайнерки Оксани Сокол.

Родинні фестини Годовиця SPORTFEST

Цієї неділі, 3 жовтня, у селі Годовиця, що на Львівщині, відбудеться свято спорту – родинні фестини Годовиця SPORTFEST. Родинне свято відбудеться в межах проєкту «Під Зорею Пінзеля». Його проведуть біля унікальної пам’ятки храму Всіх Святих у Годовиці, який побудував у 1758 році архітектор Бернард Меритин і оздобив скульптур Іоан Георгій Пінзель.

Фестиваль «Золотий лев»

Із 1 по 8 жовтня у Львові відбудеться Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев». Цими днями Львів перетвориться на велику театральну сцену. Вистави триватимуть у театрах міста та на площах, зокрема в Дворику Львівської ратуші. 

Програма 2 та 3 жовтня:

2 жовтня 

14.00 – Київський вуличний театр «Highlights» з виставою «Весела історія царівни Несміяни».

Тривалість: 50 хвилин

Локація: площа перед Оперним театром

15.30 – Резиденти Одеського театру Маскі «корпорції клоунів Orange mood» з виставою «Any show».

Тривалість: 75 хвилин

Локація: площа перед Оперним театром

17.00 – Чернігівський обласний Молодіжний театр з виставою «Театр сміху й гріху, або Український Декамерон» Кліма.

Тривалість: 135 хвилин

Локація: театр «Воскресіння», пл. Ген. Григоренка, 5

19.30 – Незалежний театральний проект (м. Київ, Україна) з виставою «Це все вона».

Тривалість: 90 хвилин

Локація: Перший театр, вул. Гнатюка, 11

3 жовтня 

12.00 – Театр 360 градусів та театр на Подолі (м. Київ, Україна). Зустріч з організаторами проекту та відеопоказ вистави з елементами 3D «Камінний господар» Лесі Українки. Обмін думками, обговорення нового виду візуального мистецтва

Тривалість: 150 хвилин

Локація: Палац мистецтв, вул. Коперніка, 17

16.00 – Театр Petofi (м. Шопрон, Угорщина) спільно з театром Jokai (м. Комарно, Словаччина) з виставою «Емігранти» С. Мрожек.

Тривалість: 110 хвилин

Локація: театр Воскресіння, пл. Ген. Григоренка, 5

18.00 – Камерний театр Бартока (м. Дунайварош, Угорщина) з виставою «Маленький принц» Антуана де Сент-Екзюпері (14+).

Тривалість: 1 година

Локація: Перший театр, вул. Гнатюка, 11

19.00 – Львівський академічний драматичний театр ім. Лесі Українки з виставою «Top Girls» К. Черчилл (18+).

Тривалість: 3 години

Локація: театр Лесі, вул. Городоцька, 36

19.30 – Львівський академічний театр «Воскресіння» з виставою «Америка» Б. Срблянович.

Тривалість: 2 години

Локація: театр «Воскресіння», пл. Ген. Григоренка, 5

Фестиваль сучасної музики «Контрасти»

У Львові триває  27-ий фестиваль «Контрасти», який складається із 10 подій симфонічної, хорової та камерної музики. На нього запрошені виконавці з України, Японії, Швейцарії, Польщі, Німеччини. Лунатиме музика композиторів з України, Чехії, Угорщини, Австрії, Німеччини, Швеції, Латвії, Іспанії, Ірландії, Польщі, Швейцарії, Франції, США.

Темою фестивалю став фрагмент з есею «Час і місце, або Моя остання територія» відомого українського письменника Юрія Андруховича. 

Симфонічні програми цього року стануть окрасою Фестивалю. Швейцарський диригент Сімон Камартін привозить до Львова щойно віднайдені у нововідкритому музичному відділі Цюрихської бібліотеки партитури Германа фон Ґленка, Ганса Шойбле, Германа Ґьотца. На думку музиканта, ці твори стануть «сенсаційним відкриттям». Звучатимуть також світові прем’єри творів Богдани Фроляк та Ганни Гаврилець (1 та 3 жовтня).

Особлива увага приділена і музиці камерній: програма 2 жовтня, «Summa Tempologica» – назва проєкту, що позначає феномени людського мислення в музиці: сполучення, усвідомлення, компонування. 

Фестиваль творчості незрячих

2 жовтня з метою привернення уваги громадськості до потреб осіб з вадами зору Громадська організація «Львівська обласна організація Всеукраїнської організації інвалідів «Українське товариство сліпих» (ГО ЛОО УТОС) організовує фестиваль творчості незрячих Львівщини «Крок назустріч». 

Участь у фестивалі візьмуть 80 членів  ГО ЛОО УТОС, які розкриють свої таланти в наступних номінаціях: пісенний жанр, декламування, авторська пісня, авторська поезія, фотороботи, картини, вироби з бісеру та інше.

Фестиваль відбудеться 2 жовтня, початок о 13 год. в приміщенні Львівського Палацу Мис­тецтв за адресою: м. Львів, вул. Коперника,17.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!