Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4162 0
Tvoemisto.tv підготувало перелік подій, куди варто завітати цими вихідними. Органна музика, презентації книг чи просто прогулянка музеєм – кожен може обрати собі щось до смаку.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Музика

12 серпня 2017, 20:00, Львівський історичний музей. Відділ історичних коштовностей. «Італійське подвір’я» (пл. Ринок, 6) запрошує послухати музичний перформанс «Жива музична квадро система».

Унікальний музичний перформанс: в Італійському дворику під відкритим небом розміститься «Жива музична квадро система», яку утворять 4 струнні квартети музикантів з оркестру «Віртуози Львова».

Під час проведення події львів’ян та туристів буде запрошено в уявний епіцентр «живого звучання» класичної музики. Слухачі зможуть насолодитись класичною музикою у виконанні одночасно 4-х квартетів, які їх оточать зі всіх сторін, чим утворять наживо ефект звукової квадро системи.

 

12 серпня 17:00, у Львівському будинку органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) звучатимуть «ПОРИ РОКУ Антоніо Вівальді - орган, скрипка та "живі" картини».

У цьому концерті будуть усі пори року: Весна, Літо, Осінь, Зима.

Їх можна буде не лише почути, а й побачити.

Музика має здатність зображати і відтворювати різноманітні явища природи. Композитор-геній Антоніо Вівальді написав «Пори Року», де зміг за допомогою музики передати кожен місяць року. Ви зможете переконатись у цьому, прийшовши на концерт.

А ще, ви зможете переконатись у тому, що орган здатний замінити цілий оркестр. На ньому зіграє чудова органістка Олена Мацелюх.

На скрипці майстерно та віртуозно зіграє прекрасна Оксана Гаргай.

Надзвичайна художниця Ольга Куц малюватиме картини у реальному часі – вони перетворюватимуться одна в одну просто у вас на очах.
Вартість квитків: 50 грн.

 

Львівський будинок органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) у неділю, 13 серпня, о 17:00  запрошує послухати концерт «Романтична музика. Орган, флейта і сопрано»

Яка ж програма концерту?

Вам розкриється музика композиторів-романтиків: Ф. Шопена, Г.Форе, Р.Шумана, Л.В'єрна і не тільки... Твори цих чудових композиторів оживуть і ви зможете насолодитись прекрасним звучанням величного духового органу, на якому майстерно гратиме органістка Надія Величко.

Окрім органу на концерті ви почуєте надзвичайну флейту солістки Юлії Богданової, а ще й голос-сопрано з.а. України Ірини Маковецької.

Вартість квитків: 50 грн.  

Кіно

«Планета Кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул.Стрийська, 30) запрошує на фантастичний бойовик «Валеріан та місто тисячі планет».

Події розгортаються в 2700-му році. Валеріан (Дейн ДеХаан) і Лорелін (Кара Делевінь) – космічні спецагенти. Чергове завдання чекає на них на планеті Альфа, яка являє собою суцільне місто, де пліч-о-пліч живуть представники з різних куточків всесвіту. Виконуючи завдання вони мимоволі стають учасниками чи то якогось заговору, чи то афери дивакуватих жителів планети. Щоб там не було, а саме їм належить навести порядок та захистити Всесвіт від чергової загрози.

Фантастичний бойовик «Валеріан та місто тисячі планет» – чергове дітище француза Люка Бессона. Режисер планував зняти цей фільм впродовж 20 років. Бессон не тільки зайнявся режисурою, а й взяв участь у написанні сценарію. В основу сюжету лягла серія французьких коміксів «Валеріан», яка видається з 1967 року. Саме цей графічний роман надихав творців наймасштабніших фантастичних фільмів сучасності. 70% героїв нового фільму – інопланетні істоти. Над графічним оформленням стрічки працюють кращі світові студії, які брали участь у створенні «Аватару», «Зоряних воєн» та «Люсі».

Час сеансів: субота та неділя, 3D (11:00; 13:40; 16:20; 19:00; 19:45; 21:40; 22:30)

Вартість квитків: 90-155 грн.

 

У Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) будуть насичені кіновихідні.

12.08 Субота

15:00  Мультфільм для дітей

17:00 ─ «Хлопчик у золотих штанях»(Елла Лемхаген, Швеція, Данія, 2014, фентезі)

19:00 ─ «Гіппопотам» (Джон Дженкс, Великобританія, 2017, комедія)

21:00 RomCom Shorts (короткометражки-комедії про любов з хепі-ендом)

13.08 Неділя

13:00 Мультфільм для дітей

15:00 ─ «Хлопчик у золотих штанях» (Елла Лемхаген, Швеція, Данія, 2014, фентезі)  

17:00 ─ «Хлопчик у золотих штанях»(Елла Лемхаген, Швеція, Данія, 2014, фентезі)

19:00 ─ RomCom Shorts (короткометражки-комедії про любов з хепі-ендом)

21:00 ─ «Гіппопотам» (Джон Дженкс, Великобританія, 2017, комедія)

Освіта та презентації

В Українському Католицькому Університеті (вул. Козельницька 2а) цієї суботи з 9:30 по 19:00, триватиме хакатон «Творимо новий бренд Львова». Протягом цього дня генеруватимуть нові смисли та повідомлення, якими місто комунікуватиме як назовні, так і серед львів'ян. 
Шукатимуть інструменти для комунікацій про Львівта розроблятимуть майбутні промо-кампанії міста.
Працюватимуть в групах з менторами, які на рівні з іншими учасниками генеруватимуть ідеї і лише поділяться з група 9:30 по 19:00ми своїм досвідом та інструментами роботи з брендами.
Ментори хакатону  Василь Косів, Остап Процик (Ostap Protsyk), Костянтин Смолій, Khrystyna BoykoAndriy LazorkoNastya Vinokurova,Victor Fedyuk та інші фахівці з дизайну, маркетингу і комунікацій. 
Поділ на групи відбуватиметься жеребкуванням.
Запрошують всіх, хто має досвід у роботі з брендами та продуктами  від маркетологів, дизайнерів та концептуалістів до копірайтерів та підприємців

Умова участі  заповнити реєстраційну форму та прийти:http://bit.ly/2wACXQV

 

Illustrations School (вул.Шота Руставелі, 10)12 серпня о 16:00 запрошує на презентацію нового українського арт-журналу «Harbuz».

Harbuz – це перше естетичне періодичне видання для діток, спрямоване на розвиток щасливої та творчої особистості. Автором журналу є Устина Лукащук. Дівчина займається версткою, менеджментом і продажем, ілюстрації ж для журналу створює її мати, львівська художниця й письменниця Христина Лукащук. Перший випуск журналу вийшов у січні.

Одразу після презентації на Вас чекає лекція від Устини та Христини Лукащук на тему: «Створення дитячого журналу». Ви зможете дізнатись всі важливі відповіді на питання, відносно власного творчого продукту, його реалізації та просуванню.

Вхід вільний

 

У Культурно-мистецькому центрі «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35) 13 серпня, о 18:00 відбудеться презентація книги Олени Герасим’юк «Розстрільний Календар».

Модеруватиме кінорежисер, поет, перекладач та музикант – Олександр Фразе-Фразенко. «Розстрільний Календар» – це унікальна хроніка політичних репресій в радянській Україні. Страшні події нашої історії ХХ століття –  арешти, допити, заслання, розстріли українських політичних діячів, військових, науковців, митців, письменників, громадських активістів –  викладені не у звичній хронологічній послідовності, а прив’язані до традиційного календаря. Тут не лише зафіксовані дати подій, але й подані короткі розповіді про долі людей, які зазнали переслідувань та катувань. Така форма викладу наочно показує схему роботи радянської репресивної машини та привертає увагу до сторінок історії, які нам потрібно знати і пам’ятати.

Олена Герасим’юк – поетка, есеїстка і перекладачка. Авторка поетичної збірки «Глухота» (К, Смолоскип, 2014). Лауреатка: Першої премії у конкурсі пам’яті Леоніда Кисельова (2012), Міжнародної україно-німецької літературної премії імені Олеся Гончара (2013), Другої премії літературного конкурсу видавництва «Смолоскип» у номінації «Поезія» (2013). Перша гостя резиденції для письменників «Станіславський феномен» (2013). Окремі вірші перекладено англійською, литовською, грузинською, італійською, німецькою, сербською, польською, білоруською та російською.

Виставки

З 21 березня по 15 вересня у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3) триває виставка «Скарби Підгорецького замку»

Вперше за багато десятиліть (від 1939 року) частина творів мистецтва, які свого часу прикрашали інтер’єри Підгорецького замку, представлені для широкого кола глядачів. Зібрані воєдино понад 200 експонатів творять неповторний контекст, вони і самі розкриваються в ньому особливим чином, даючи нагоду безпосередньо торкнутись сторінок минувшини, відчути дух сторіч, зрештою, по-новому побачити справжні скарби, якими володіємо, їх непроминальну вартість.

На виставці «Скарби Підгорецького замку експонуватиметься українська частина колекції – твори живопису, скульптура, зброя, ужиткове мистецтво. Цілісна, продумана режисура експозиції з елементами інтерактивності має свій образ, втілила такі аспекти і форми популяризації музейних цінностей, які є адекватними сьогоденню.

Метою виставки є привернути увагу до визначної пам’ятки архітектури, яка потребує нашої спільної опіки. Адже після реставрації замку в його стіни можуть назавжди повернутись твори колишньої колекції.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: до величних костелів геніального майстра

А Галерея Львівської національної академії мистецтв(вул. Кубійовича, 35б) пропонує помилуватися найкращими дипломними роботами-2017 «Наші».

Виставка репрезентує кращі дипломні роботи цьогорічних випускників творчих спеціальностей ступенів «Бакалавр» і «Магістр». Виставка демонструє результати творчих пошуків та експериментів молодого покоління митців в сферах художнього скла, кераміки, металу, текстилю, дерева, графічного дизайну, дизайну інтер’єрів та костюму, сакрального мистецтва, монументального живопису та скульптури, а також засвідчує про присутність у ЛНАМ не лише традиційних, а й інноваційних практик, які часто перебувають на межі декоративно-прикладного, образотворчого мистецтва та дизайну. Презентовано широкий діапазон художніх форм, тем, ідей, технік та жанрів.

На виставці можна побачити концептуально цілісні та технологічно складні твори, інсталяції та медіа, оригінальні розробки у сфері дизайну та художнього текстилю, сучасний іконопис, скульптуру, модерні ужиткові речі, що вирізняються довершеними естетичними якостями.

Читайте також: Топ-5 рецептів прохолодних напоїв для спекотного літа

До 31 серпня можна завітати до Музею Пінзеля (пл. Митна, 2), щоб помилуватися виставкою скульптури з Фонду Музею Дзиндри

 Перший в Україні музей сучасної абстрактної скульптури створив у Брюховичах видатний український художник, скульптор-модерніст Михайло Дзиндра. Основою експозиції стали скульптури, привезені ним з Америки. Серед виставлених в музеї робіт майстра – ефектні скульптури «Закохані» і «Медовий місяць», скульптурні портрети жінок і ще близько 800 скульптур.

Довідки за тел.: 261 46 47

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: до музею модерної скульптури, лісів та озер

З 25 липня 2017 по 25 серпня 2017 Львівський палац мистецтв (вул. Коперника, 17) запрошує на ретроспективну виставку Софії Караффи-Корбут.

Перша посмертна ретроспективна виставка Софії Караффи-Корбут з колекції Богдана Гориня.

До огляду представлені твори від ранніх праць художниці до лінограв’юри, тобто починаючи від 1947 року і до початку 1980-х рр. Окремою родзинкою експозиції стануть книжкові ескізи та ескізи вітражів. Експозицію складають такі тематичні блоки: ранні твори, малярство, станкова графіка, книжкова графіка, проекти вітражів, ескізи ілюстрацій та вітражів. Разом це 122 роботи різних жанрів і технік, з яких яскраво вимальовується мистецький шлях худоєниці: початок творчості, розквіт та її останні творчі досягнення.

Найбільша кількість експонатів присвячена творчості Тараса Шевченка. Художниця віддала Кобзареві багато часу,серця і душі. Кобзар з її ілюстраціями, який вийшов у 1967 році став славною книгою на всю Україну, – зазначає Богдан Горинь.

Фестивалі

13 серпня, о 19:00 Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11) запрошує на відкриття фестивалю «Музика в старому Львові»

Свято музики, яке запрошує на концерти у різних локаціях королівського міста, розпочнеться у Гарнізонному храмі св. Апостолів Петра і Павла за участі львівських колективів та гостей з Польщі. Зокрема, творити урочисту атмосферу буде краківський Królewscy Rorantyści, історія якого розпочалася ще в 1540 році. Хор у його сучасному вигляді відновлений Станіславом Галонським, який є також директором фестивалю «Музика встарому Кракові», а отож – ідейним натхненником та партнером львівського музичного свята. Станіслав Галонський диригуватиме на концерті-відкритті. Виступить вокальний ансамбль Collegium Zeleński з Польщі та камерний хор «Глорія» (Львів). А довершить програму вечора звук органу від Олени Мацелюх. Всі учасники відкриття – майстри, коли йдеться про давню музику.

Читайте також: Стартує фестиваль «Музика в старому Львові». Програма, локації, вартість

Виконавці:

Вокальний ансамбль Collegium Zieleński

Królewscy Rorantyści

Камерний хор «Gloria» (керівник – Володимир Сивохіп)

Олена Мацелюх – соло, орган

Станіслав Галонський – диригент

 У програмі:

Марцін Леополіта (пом. 1589) MISSA PASCHALIS Kyrie Gloria

 ЯнзЛюбліна (1540) Kyrie Fons Bonitatis – Christe – Ultimum Kyrie

Марцін Леополіта MISSA PASCHALIS Credo

Ян з Любліна Patrem sollemne

 Марцін Леополіта MISSA PASCHALIS Sanctus Agnus Dei

 Марцін Леополіта RICERCARE

 Бартломей Пенкель (пом. бл. 1670) Ave Maria

 Гжегож Гервази Горчицький (пом. 1734) SEPULTO DOMINO

 Ян з Любліна SALVE REGINA  

Миколай Ґомулка (пом. 1591 в Язловцю на Україні) 2 ПСАЛМИ

 Вацлав з Шамотул (XVI cт.) ВЖЕ СМЕРКАЄ

 Марцін Леополіта RESURGENTE CHRISTO DOMINO 

Микола Дилецький (XVII ст.) Воскресенський канон

Вартість квитків: 50 грн.

Читайте також: Куди поїхати на пікнік поблизу Львова: онлайн-мапа зі 120 локаціями

Просто неба

Уже цієї неділі, 13 серпня, у сквері «На валах», що навпроти Львівської ОДА відбуватиметься благодійна фотовиставка просто неба «На прищепках». Тематика світлин: «Я люблю життя».

Для участі у заході потрібно роздрукувати власні фото (формат не менше 15*21), об`єднані згаданою тематикою, й прийти та розвісити їх на мотузках у сквері. На звороті бажано залишати коротку інформацію про автора чи кадр, аби покупець  при потребі міг сконтактувати з фотографом.

Або ж можна просто прийти та придбати «На прищепках» ті світлини, які сподобались найбільше за добровільну пожертву (від 10 грн/фото). Спеціально для цього буде облаштовано кілька скриньок, куди відвідувачі зможуть покласти кошти за зняті з мотузків світлини.

Усі зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу Мобільному хоспісу для дітей ЗУСДМЦ. По завершенню фотовиставки буде оприлюднено звіт.

Прийти та розвісити свої світлини чи придбати кадри, які найбільше впали в око, можна протягом дня з 12:00 до 19:00.

Організатори події  запевняють: гарний настрій,  обмін досвідом  та приємно проведений час гарантовано. Творити добро легко!

Деталі за тел.: 097 51 44 642.

Марія Стахів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!