В Україні заборонили вмикати музику в громадському транспорті

2530 0
Водіям рейсових автобусів та маршруток забороняється вмикати у салоні музику,
Фото: АР

Фото: АР

Від сьогодні, 7 жовтня, в Україні набув чинності Закон 2310-IX, який передбачає заборону відтворювання музики та фільмів у громадському транспорті. Про це йдеться на сайті Верховної Ради, де опублікований закон.

Читайте також: Чому у Львові досі не курсують автобуси на деяких маршрутах

Відтак, водіям рейсових автобусів та маршруток забороняється вмикати у салоні музику, відтворювати звуки фільмів чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку. Транслювати музику та інші звуки можна через індивідуальні навушники пасажирів, а на салон лише під час нерегулярних перевезень та за згодою всіх пасажирів. Водії таксі також можуть вмикати музику за згодою тих, кого вони везуть.

У Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики пояснили, що заборона стосується водіїв міського транспорту, а також приміських, міжміських, міжнародних маршрутів. Крім того, водій має право висадити пасажира, який голосно увімкнув музику.

Читайте також: Ми втратили мільйон доларів, бо відмовилися від росії. Тарас Тополя про музику і війну

У комітеті зазначили, що за порушення до водіїв можуть застосувати дисциплінарні заходи, а підприємство не допустити до конкурсів на перевезення. Тож коли водій порушує закон, можна повідомити про це його керівництву і відповідальним за транспорт органам влади чи самоврядування.

Також цей закон також передбачає заборону на публічне відтворення треків чи кліпів російських співаків.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила закон про заборону використання російської музики, а також проголосувала закон щодо заборони імпорту та продажу книг з рф.
 
Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!