Київ отримав 49 генераторів та теплові гармати від Риги

929 0
Однак ситуація в енергетичній системі залишається складною.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Київ отримав гуманітарну допомогу від Риги. Латвійські партнери передали 49 генераторів та теплові гармати. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Надалі обладнання розвезуть по тих об’єктах, які його потребують, зокрема й у пункти обігріву, адже теплова гармата здатна обігріти достатньо велику площу.

«Міська влада Києва та містяни висловлюють подяку місту Ризі та латвійцям, які продовжують підтримувати нас у цей тяжкий та страшний період війни з боку росії. Зараз ворог цілеспрямовано цілить в енергетичні об’єкти, намагаючись позбавити українців електроенергії та тепла. По суті, це пряма війна з цивільним населенням. Ми можемо лише уявити наслідки ракетних ударів, якби не героїчна та професійна робота наших Збройних Сил і Протиповітряної оборони, важко навіть уявити, які могли бути масштаби пошкоджень. Зі свого боку, наші енергетики та комунальні служби працюють посилено, щодня відновлюючи обладнання та мережі, стійко тримаючи комунальний фронт. Однак ситуація в енергетичній системі залишається складною. Тим значущішою та ціннішою є допомога у вигляді генераторів та обігрівачів», – сказав Пантелеєв.

Читайте також: У Києві затримали підприємця за продаж гуманітарки на 20 тисяч доларів

Він нагадав, що під час відсутності централізованого водопостачання, місто змогло зебезпечити роботу бюветів від генераторів.

Пантелеєв також зазначив, що місто Рига з початком повномасштабного вторгнення росії постійно допомагає українській столиці та його жителям, Наприклад, навесні Київ отримав від Риги пасажирські автобуси.

Нагадаємо, депутати Київської міської ради схвалили зміни до бюджету на 2022 рік та збільшили статутні фонди підприємств із обслуговування житлового фонду на 150 млн грн. Це необхідно, аби ті змогли закупити додаткові генератори, паливо та інші необхідні витратні матеріали, щоб підготуватися на випадок можливої надзвичайної ситуації. 

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!