У Києві затримали підприємця за продаж гуманітарки на 20 тисяч доларів

868 0
У межах слідства задокументовано продаж 290 аптечок та двох тепловізійних прицілів на загальну суму 20 тис доларів.
Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

Столичному підприємцю повідомили про підозру за незаконний продаж гуманітарної допомоги на 20 тис. доларів. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

«За процесуального керівництва прокурорів Дарницької окружної прокуратури міста Києва викрили приватного підприємця у незаконному продажі гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України). Згідно з даними досудового розслідування, приватний підприємець організував схему незаконної реалізації у м. Києві товарів військового призначення, ввезених на територію України у якості гуманітарної допомоги Збройним Силам України. У межах слідства задокументували продаж 290 аптечок та двох тепловізійних прицілів на загальну суму 20 тис. доларів», – пояснили там.

Читайте також: Київрада ухвалила бюджет столиці на 2023 рік

У ході низки обшуків правоохоронці вилучили товари військового призначення, мобільні телефони, носії інформації, чорнові записи, печатки та гроші у сумі 860 тис. гривень, 330 тис. доларів та 34 тис. євро, походження яких наразі встановлюють. 

Підприємця затримали. На цей час затриманому повідомлили про підозру та вирішують питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки повідомили про підозру священнику з Києво-Печерській Лаври, на богослужінні якого прославляли росію.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!