Київ

«Київ Цифровий» сповіщатиме про можливі відключення світла

456 0
Наразі потреби у відключеннях немає. Якщо вони будуть – у міському застосунку з’явиться сповіщення
Фото: КМР

Фото: КМР

Киян інформуватимуть про відключення світла від ДТЕК «Київські електромережі» через застосунок Київ Цифровий. Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва і заступник голови КМДА Петро Оленич.

Київ Цифровий виступить комунікаційним майданчиком, що оперативно доносить актуальну інформацію від ДТЕК «Київські електромережі». Відтепер киян попереджатимуть у разі застосування стабілізаційних чи екстрених відключень у застосунку.

У застосунку можна буде переглянути, до якої з 6-ти груп входить адреса, й отримувати спеціальне сповіщення, якщо енергосистемі міста знадобиться покривати дефіцит.

Щоб скористатися сервісом, потрібно додати адресу, за якою хочете отримувати повідомлення, та увімкнути сповіщення в налаштуваннях застосунку. Можна також налаштувати сповіщення: отримувати їх цілодобово або увімкнути режим «не турбувати вночі».

Ця функція буде доступна в міському застосунку: у розділі меню К → Комунальні послуги → ДТЕК Світло.

Також можливо заощаджувати електрику та допомагати місту в боротьбі за справність енергосистеми. У налаштуваннях профілю Київ Цифровий можна увімкнути «Нагадування о 19:00 про економію електроенергії». Тоді застосунок нагадає вимкнути зайві електроприлади.

У планах Київ Цифрового та ДТЕК «Київські електромережі» також повідомляти про планові роботи та аварії на електромережах.

Нагадаємо, екстрені відключення застосовують, якщо через ворожі обстріли є пошкодження об’єкта енергоінфраструктури, або якщо для збалансування енергосистеми потрібно відключити більше ніж одну групу.

Під час стабілізаційних відключень ДТЕК «Київські електромережі» розподіляє доступний обсяг енергоспоживання між усіма клієнтами за групами. Ліміти енергоспоживання надає НЕК «Укренерго», коли в енергосистемі існує дефіцит. Такі відключення допомагають стабілізувати енергосистему.

Раніше в «Укренерго» повідомляли, що через похолодання збільшилось використання електроенергії. Як наслідок, це викликало дефіцит у енергосистемі України. Тож українців просять економно використовувати електрику.

Українцям прогнозують нелегку зиму. Напередодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтервʼю німецьким журналістам сказав, що Україна намагається щонайкраще захистити свої електростанції від обстрілів, але готується до найгіршої зими в історії. Tvoemisto.tv запитало у виконавчого директора асоціації «Енергоефективні міста України» Святослава Павлюка про те, що ускладнює ситуацію в енергосистемі та чим можуть допомогти в цій ситуації пересічні українці. Детальніше тут.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!