Київ

Київрада передала під опіку «Київзеленбуду» майже 30 га зелених зон міста. Список

628 0
В КМДА кажуть, що це убезпечить зелені зони від забудови

Київська міська рада передала в постійне користування комунальному об'єднанню «Київзеленбуд» 29,9 гектарів парків та скверів у столиці. Про це повідомив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Бондаренко.

Він оприлюднив перелік зелених зон у 7 районах столиці, які будуть захищені від забудови:

  • Голосіївський район: в селищі Чапаєвка, вздовж Столичного шосе (на схилах Лисої гори), на вул. Володимиро-Либідській, вздовж вул. Кишинівської та вул. Азовської, на просп. Голосіївському, 96, на вул. Новопирогівській, 29;
  • Дніпровський район: вул. Будівельників, 40 (між вул. Попудренка та просп. Броварським),
  • Подільський район: вул. Красицького, вул. Боричів Тік, 17, 19, 21;
  • Солом'янський район: вул. Клінічна, вул. Кадетський Гай, уздовж вул. Кишинівської та вул. Бориса Гаріна, між будинками № 34, 36 та 38, вул. Вадима Гетьмана, вул. Волгоградська, 8-а, вул. Миколи Амосова;
  • Дарницький район: вул. Євгенія Харченка, 47-а, вул. Лісна, 1;
  • Святошинський район: уздовж будинків №№ 79, 77/1, 75/2 на просп. Берестейському, уздовж будинку № 13 по просп. Академіка Палладіна;
  • Шевченківський район: біля будинків № 61, 61-А, 61-Б, 61-В на вул. Данила Щербаківського та будинку № 9 на вул. Стеценка, вул. Саксаганського, 118.

 

Також, за словами Володимира Бондаренка, Київрада ухвалила рішення про закріплення за лісопарковими господарствами 694,5 га лісових зон. Юридичне оформлення цих земельних ділянок унеможливить їх подальше перепрофілювання.

Нагадаємо, Київрада оголосила територію лісових кварталів № 70, 71, 77, 78 Броварського лісництва ландшафтним заказником місцевого значення «Броварський ліс».  
 
___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!