Київ

Київрада передала заповіднику «Києво-Печерська Лавра» 27 га землі

489 0

Київрада погодила надання Національному заповіднику “Києво-Печерська лавра” двох ділянок загальною площею майже 27 га в постійне користування. Таке рішення підтримали депутати міської ради під час засідання 8 лютого

Йдеться про дві ділянки площею 26,8 га та 0,12 га (кадастрові номери – 8000000000:82:074:0006 та 8000000000:82:185:000), які мають цільове призначення “для експлуатації та обслуговування об’єктів Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника”.

На цій землі розташовані кілька будівель Києво-Печерської лаври, у тому числі Церква Феодосія Печерського, Успенський собор тощо. Фактично підставою для цього землевідводу стало те, що управління усім цим майном у 2023 році перейшло до держави.

Нагадаємо, так звані «ченці» УПЦ московського патріархату досі не залишили усі об’єкти Києво-Печерської лаври.Досі три об'єкти Києво-Печерської лаври залишаються забарикадованими невідомими особами. 

Після завершення роботи комісії МКІП із перевірки приміщень святині, їх зобов’язали зробити це протягом трьох днів, термін сплив 9 червня 2023 року. На основі звіту комісії заповідник вимагає від ченців звільнити та повернути державі всі 79 культових будівель та обʼєктів.

УПЦ МП мала піти з Києво-Печерської лаври ще до 29 березня, але відмовилась це робити і перешкоджала роботі комісії МКІП з приймання-передачі майна Лаври у користування Заповідника.

Додамо також, що архімандрит Авраамій (Лотиш) перейшов з УПЦ МП до Православної церкви України, став виконувачем обов’язків намісника лаври та закликав братію перейти до ПЦУ та залишатися у Києво-Печерській лаврі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!