Київ

УПЦ МП не пішла з Києво-Печерської Лаври, проігнорувавши вимогу Мінкульту

920 0
Звіт Комісії МКІП з приймання-передавання майна та вимоги заповідника будуть доказами численних порушень, допущених УПЦ, в суді
ФОТО: ВІДКРИТІ ДЖЕРЕЛА

ФОТО: ВІДКРИТІ ДЖЕРЕЛА

Ченці Української православної церкви московського патріархату не залишили 79 об’єктів Києво-Печерської лаври. Їх зобов’язали зробити це протягом трьох днів, термін сплив 9 червня. Про це заявив міністр культури України Олександр Ткаченко.

Заповідник «Києво-Печерська Лавра» надіслав ченцям УПЦ МП акт приймання-передавання держмайна у трьох примірниках. Там очікували, аби ченці підписали акт протягом трьох робочих днів із моменту отримання. Також їм надіслали вимогу передати в розпорядження заповідника ключі від замків і дверей до всіх об’єктів.

А втім, УПЦ МП цього не зробила. Ткаченко каже, що «це та всі інші перешкоди будуть долучені до судової справи».

«Звіт Комісії МКІП з приймання-передавання майна та вимоги заповідника будуть доказами численних порушень, допущених УПЦ, а також вчинення представниками УПЦ перешкод у користуванні майном заповідника у судовому засіданні для винесення відповідного рішення», — заявив міністр. 

Нагадаємо, спеціальна комісія Міністерства культури та інформаційної політики завершила свою роботу щодо Києво-Печерської лаври та підписала з Національним заповідником акт приймання-передавання майна.

Комісія у своєму звіті вказала на порушення вимог законодавства з боку ченців Свято-Успенської Києво-Печерської лаври (чоловічого монастиря) Української православної церкви московського патріархату.

На основі звіту комісії заповідник вимагає від ченців звільнити та повернути державі всі 79 культових будівель та обʼєктів.

УПЦ МП мала піти з Києво-Печерської лаври ще до 29 березня, але відмовилась це робити і перешкоджала роботі комісії МКІП з приймання-передачі майна Лаври у користування Заповідника.

Додамо також, що архімандрит Авраамій (Лотиш) перейшов з УПЦ МП до Православної церкви України, став виконувачем обов’язків намісника лаври та закликав братію перейти до ПЦУ та  залишатися у Києво-Печерській лаврі.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!