Київрада проситиме унормувати рух електросамокатів

734 0
Така ініціатива пов’язана із збільшенням кількості нових портативних видів транспорту.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Депутати Київської міської ради планують направити звернення до Верховної Ради щодо внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно організації дорожнього руху для людей, які рухаються за допомогою портативних транспортних засобів на електричній тязі. Про це повідомляють у Київраді. 

Така ініціатива пов’язана із збільшенням кількості нових портативних видів транспорту. Це гіроборди, гіроскутери, моноколеса, електросамокати, електроскейти, дріфт-трайки. 

«Попри всю зовнішню прогресивність портативного транспорту – його користувачі, за відсутності належного правового регулювання, часто нехтують елементарними правилами та наражають на небезпеку інших учасників дорожнього руху. На проїжджій частині власники цих транспортних засобів ризикують потрапити під колеса автомобілів, а на тротуарах несуть небезпеку вже для пішоходів. Крім цього, на даний час не передбачено навіть ведення окремої звітності щодо дорожньо-транспортних пригод, які стались за участю персонального легкого електротранспорту», – пояснює депутатка міськради Ганна Свириденко.

За словами Свириденко, унормування правовідносин, які виникають у процесі експлуатації електричних транспортних засобів, сприятиме підвищенню безпеки водіїв та пішоходів, а також зменшенню кількість дорожньо-транспортних пригод у столиці.

Нагадаємо, на вулиці Набережно-Рибальській у Києві розпочали перекладання інженерних мереж. Через це рух транспорту до 13 жовтня частково обмежили.

Софіко Векуа
____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!