Київ

Київська прокуратура вимагає знести гараж самовільно зведений на ділянці вартістю понад 54 млн

777 0
Кооператив намагається заволодіти всією земельною ділянкою поза аукціоном
Проспект Бажана. Фото з відкриих джерел

Проспект Бажана. Фото з відкриих джерел

Київська міська прокуратура звернулася до суду щодо скасування права власності на  гараж самочинно збудований на території комунальної земельної ділянки на проспекті Бажана, загальною площею 1,4469 га, вартістю понад 54 млн грн. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Слідство встановило, що державну реєстрацію на гараж площею 35,2 кв.м., розташований на території обслуговуючого гаражного кооперативу, здійснила фізична особа. Це було зроблено за відсутності всіх передбачених для такої реєстрації документів: відомостей про прийняття в експлуатацію та присвоєння об'єкту адреси.

«В подальшому, через наявність зазначеного гаража на комунальній ділянці, за заявою гаражного кооперативу сформовано земельну ділянку площею 1,4469 га та присвоєно кадастровий номер у Державному земельному кадастрі», — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі з'ясували, що кооператив у квітні 2023 року звернувся до Київської міської ради з клопотанням про відведення всієї земельної ділянки поза аукціоном. Приводом був зведений гараж.

Правоохоронці вимагають скасувати рішення про державну реєстрацію права власності, повернути земельну ділянку у комунальну власність міста, знести гараж та скасувати у Державному земельному кадастрі запис про державну реєстрацію землі.

Дарницький районний суд Києва відкрив провадження, підготовче судове засідання призначено на 16 січня 2024 року, підсумували у прокуратурі.

Нагадаємо, у листопаді за рішенням суду у власність столичної громади повернули земельну ділянку, розташовану в межах пам’ятки національного значення «Городище і могильник ІХ-ХІІІ ст. на Лисий горі (Юрковиця)». Для самовільного заняття ділянки зловмисник зареєстрував на підставних осіб право власності на будинок, який нібито там розташований.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!