Київ

Київському музею історії України передадуть копію вишиванки Залужного

576 0
У візерунку є символи калини й дубу, тризубу і книги, постаті дітей під захистом воїнів ЗСУ, хрест і пшениця.
Фото: Національна бібліотека України для дітей

Фото: Національна бібліотека України для дітей

У Національному музеї історії України у Другій світовій війні відбудеться мистецький проєкт «Вишиванка Залужного». Його організовує Національна бібліотека України для дітей та бренд українського одягу «Етнодім». Про це повідомили на сторінці музею в фейсбуці.

У межах проєкту до фонду музею передадуть точну копію сорочки, яку цьогоріч читачі бібліотеки вигаптували до Дня вишиванки. Її вручили особисто Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному. У візерунку є символи калини й дубу, тризубу і книги, постаті дітей під захистом воїнів ЗСУ, хрест і пшениця. Дизайн сорочки розробила модельєрка бренду Анна Фесенко.

Читайте також: В Україну повернули «Скіфське золото»

Нагадаємо, що музей Майдану представив проєкт «Територія Гідності у доповненій реальності: музеєфікація пам’яток Майдану».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!