Київ

Київський метрополітен відмовився купувати інклюзивні наскрізні вагони Крюківського заводу

897 0
Крюківський вагонобудівний завод мав поставити поїзди для Київського метро на 79 млн євро, але контракт із ним не підписали
Фото: Крюківський вагонобудівний завод

Фото: Крюківський вагонобудівний завод

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" 14 листопада скасувало рішення про закупівлю потягів Крюківського вагонобудівного заводу. Про це повідомив заступник начальника метро Дмитро Пінчук, пише LIGA.net.

«Крюківським вагонобудівним заводом не виконано вимоги, встановлені тендерною документацією на закупівлю. Враховуючи це, Київським метрополітеном було скасовано рішення про присудження контракту Крюківському вагонобудівному заводу», – повідомив метрополітен.

Процедура закупівлі продовжується відповідно до умов, визначених правилами Європейського банку реконструкції та розвитку.

Крюківський вагонобудівний завод не погоджується з рішенням метрополітену. У кінці листопада підприємство звернулося до Господарського суду Києва з вимогою повернути йому контракт.

Суд прийняв позовну заяву до розгляду і призначив підготовче засідання на 20 грудня.

Метрополітен повідомив, що буде реагувати на позов "відповідно до чинного законодавства України".

У серпні 2023 року Крюківський вагонобудівний завод повідомив про перемогу в тендері на виконання контракту "Закупівля нових метропоїздів (включно із запасними частинами та витратними матеріалами, устаткуванням та інструментами для обслуговування, ремонту і супутніх послуг)" на суму 79,2 млн євро. У тендері взяли участь КВБЗ та чеська Skoda. Пропозиція Крюківського заводу була на 37% дешевшою.

Раніше КВБЗ показав проєкт поїзда метро з наскрізними вагонами та асинхронним тяговим приводом. Компанія розраховує продати їх Києву та Харкову.

У лютому 2023 року начальник Київського метрополітену Віктор Брагінський  заявив про плани придбати 50 наскрізних вагонів для метрополітену.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!