У київському метро з’являться наскрізні вагони

3341 0
Київ отримає 10 таких поїздів
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Київ планує придбати 50 наскрізних вагонів для метрополітену. Про це розповів начальник Київського метрополітену Віктор Брагінський в інтерв’ю ТСН.

Наразі, пояснює він, місто та Київський метрополітен проводять процедуру закупки вагонів коштом кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку. Тепер має розпочатися другий етап процедури, і наприкінці лютого відбудеться аукціон. 

«Згідно з нашими технічними умовами, ми плануємо закупити саме наскрізні вагони. У світі вже мало хто використовує окремі вагони, а наскрізні більш просторі та можуть вмістити більше пасажирів. Ми плануємо отримати 50 наскрізних вагонів – відповідно буде 10 поїздів», – зазначив Брагінський.

Він зауважив, що метрополітен також готує тендерну документацію на придбання нових вагонів в рамках проєкту «Київський міський електротранспорт», в рамках якого планує отримати ще 50 наскрізних вагонів.

«Після того, як буде обраний переможець аукціону, ми плануємо отримати цю техніку вже через рік, тобто в 2024 році», – уточнив Брагінський.

Нагадаємо, в Києві відновили будівництво метро на Виноградар.
 
Станіслав Нестеренко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!