Київ

Киян запрошують до обговорення проєкту розвитку міста на 2024-2026 роки

970 0
Пропозиції та зауваження учасників електронних консультацій можна подавати у письмовій формі на електронну адресу Департаменту економіки та інвестицій до 28 червня.

29 травня КМДА ініціює початок електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2024-2026 роки. Участь в обговоренні можуть взяти всі охочі, зокрема, інститути громадянського суспільства, наукові, експертні організації та інші юридичні особи. Про це повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА.

Програма ґрунтується на аналізі поточної економічної ситуації та актуальних викликів соціально-економічного розвитку, із якими зіткнулася столиця в умовах введення режиму воєнного стану через повномасштабне вторгнення рф.

Як зазначають у Департаменті, Програма є важливим інструментом реалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року. Запропонований до обговорення документ забезпечує послідовну та планомірну реалізацію основної стратегічної мети розвитку міста Києва – створення умов для відновлення економіки міста та трансформаційної перебудови задля підвищення її конкурентоспроможності, забезпечення доступного широкого спектра соціальних послуг, гідних умов життя та підвищення добробуту містян.

Читайте також: Київрада затвердила перелік житла для розміщення переселенців

Заходи Програми розроблені з метою посилення інвестиційної та інноваційної активності, забезпечення надійної роботи інженерно-транспортної, енергетичної та комунальної інфраструктури, проведення цілеспрямованої містобудівної політики, дотримання високих екологічних стандартів. Фінансування передбачається як за рахунок бюджетних коштів, так і за кошти підприємств, міжнародних фінансових організацій та інвесторів.

При підготовці проєкту документа враховано заходи для розвитку напрямів смартспеціалізації Києва – найбільш інноваційних видів економічної діяльності: IT-технологій, фармацевтики та креативних індустрій, наголошують у Департаменті.

Читайте також: Київрада виділить 100 млн грн для ремонту міжквартальних проїздів та прибудинкових територій

Консультації з громадськістю триватимуть із 29 травня до 28 червня 2023 року.

Пропозиції та зауваження учасників електронних консультацій подаються в письмовій формі на електронну адресу Департаменту економіки та інвестицій:[email protected]

Звіт за результатами обговорення буде оприлюднено на сайті: projects.kyivcity.gov.ua: проєкти нормативно-правових актів – Громадське обговорення проєктів нормативно-правових актів.

Раніше ми повідомляли, що міська влада Києва за фінансової підтримки Уряду Великобританії розробляють Стратегію відновлення економіки Києва. Що вона передбачатиме та яке значення матиме для киян, читайте у нашому матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!