Київ

Кияни хочуть створити на Подолі рекреаційний парк «Юрковиця»

354 0
Йдеться у тому числі і про територію, де планується будівництво житлового комплексу Ріхерт&Парк

На сайті Київради з'явилася петиція з проханням створити рекреаційний парк «Юрковиця» в історичному центрі Києва в зеленій зоні між пагорбами Щекавиця та Юрковиця.

З ініціативою створити рекреаційний парк до Київради звернувся військовослужбовець ЗСУ, 30 окремої механізованої бригади Сергій Литвяк.

«Місту дуже потрібні рекреаційні зони, забудова на місці історичної археологічної пам’ятки часів Київської Руси "Кирилівська Стоянка" поряд із промзоною — немислима, має бути хоч один великий Парк на Подолі, який прекрасно можна об’єднати мостиком, які у Вас гарно виходять, з пагорбами Щекавиці, а далі по Щекавиці між валами повз Житній Ринок наверх на Замкову та далі через яр на Пейзажку чи Володимирську і на Ваш міст аж до Пагорбів музею Голодомору», — звертається автор петиції до міської влади.

Петиція зареєстрована 12 квітня. Нині її підтримали понад 3 тисячі 300 людей. Якщо ініціатива набере 6 тисяч підписів, її мають розглянути столичні депутати.

Нагадаємо, понад 6 тисяч громадян підписали петицію із закликом зберегти від забудови схил Старокиївської гори.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!