Київ

Кияни підтримали петицію про заборону будівництва нових розв’язок, поки не добудують Шулявський шляхопровід

860 0
Кияни, які підписали петицію, вважають марнотратством будівництво нових розв'язок під час війни

Петицію з проханням заборонити у Києві будівництво нових розв'язок, поки не добудують Шулявський шляхопровід, підписали понад шість тисяч киян. 

Петицію зареєстрували після того,  як на сайті КМДА була опублікована інформація про плани почати будівництво дворівневої розв’язки – на перетині вулиць Богатирської та Полярної. 

«Під час війни такі проєкти є марнотратством та ризикують отримати велику кількість скандалів з розкрадання коштів бюджета міста Києва, як багато попередніх проєктів», – вважає автор петиції Олександр Гречко. 

Нагадаємо, раніше ми писали, що Департамент транспортної інфраструктури КМДА викупить цех № 5 колишнього заводу «Більшовик» за 112 942 500,00 грн. 

Зазначимо, що для реконструкції транспортної розв’язки на перетині Берестейського проспекту з вулицею Вадима Гетьмана треба облаштувати з’їзди на Берестейський проспект. Для цього і необхідно знести цех № 5 колишнього заводу «Більшовик». Наразі в 5-му цеху заводу розташовано секонд-хенд. 

4 травня у КМДА розповіли, що демонтаж споруди запланували на серпень цього року. Втім для цього спочатку треба викупити та оформити право власності на цех. 

«Після викупу та оформлення права власності територіальною громадою міста Києва на споруду цеху № 5 із серпня поточного року заплановано розпочати його демонтаж. Нині проводиться експертиза кошторисної вартості об’єкта та готується оголошення тендерної процедури на демонтаж цеху № 5, після чого розпочнуться роботи з облаштування з’їздів», – йдеться в повідомленні КМДА.

Загалом місто планує реалізувати основний комплекс робіт, спрямований на завершення реконструкції транспортної розв’язки на Шулявському шляхопроводі до кінця 2024 року

Зазначимо, у жовтні 2021-го перший заступник голови КМДА Микола Поворозник повідомляв, місто розглядає два варіанти передачі 5-го цеху – викуп або обмін на борг заводу за землю. 

«Цех має бути переданий в будь-який спосіб, який ми визначимо – це буде продаж, або він буде переданий за рахунок боргів по землі – він буде знесений, на цьому місці буде побудована розв’язка, – сказав Поровозник – Є дві вимоги міста: п’ятий цех, викуп його для суспільних потреб, а також податковий борг по землі, великий. Ці питання які нам треба буде при переході власності до нового власника, обговорити разом». 

Нагадаємо, 27 жовтня 2021 року АТ «Перший київський машинобудівний завод» (до 2018 року мав назву «Більшовик») продали на аукціоні за 1,429 млрд грн компанії ТОВ «Дженерал Комерс», пов'язаній із групою UFuture Василя Хмельницького. Разом із Хмельницьким співвласником активів заводу став власник компанії «А-Девелопмент» Олексій Баранов.

За даними розслідування «Економічної правди», яка належить Томашу Фіалі, чия компанія Dragon Capital також планувала брати участь у торгах, компанія-переможець аукціону пов’язана з «Агроміл Дістріб’юшн», яка у 2019 році стала власником окремих будівель, розташованих по периметру заводу «Більшовик». Повідомлялося, що через суди «Агроміла» з заводом бізнесмен Хмельницький відмовив від участі в аукціоні інших учасників. А під час аукціону його компанія начебто діяла в змові з ТОВ «Інвест новація» Степана Черновецького. Компанії майже не підвищували ставки, тому завод продали лише на 40 млн дорожче стартової ціни; Черновецький за це начебто має отримати свою ділянку під забудову. Власником «Агроміл Дистриб’юшин» називають Вадима Колісника. У Хмельницького у відповідь на це лише підтвердили, що виграли торги. Компанія Черновецького цю інформацію заперечує.

7 листопада 2021-го Антимонопольний комітет повідомив, що з власної ініціативи перевірить дотримання конкуренції під час аукціону з продажу заводу. 7 грудня 2021-го кошти з приватизації заводу (1,429 млрд грн) надійшли до бюджету. 29 грудня 2021-го Комітет дозволив «Дженерал Комерс» придбати завод. 

У січні 2022 року акції заводу були заарештовані судом, а у Хмельницького заявили, що на нього таким чином тиснуть.

9 червня 2022-го ДБР повідомило про підозру оцінювачам, які занизили вартість заводу на понад мільярд. Мова йшла про двох оцінювачів приватної компанії, які підробили документи, занизивши ринкову вартість 100% акцій заводу на суму понад 1 млрд гривень.

Чим закінчилось судове протистояння не повідомлялось.

Інвестбанкір Ігор Мазепа в грудні 2021-го називав ринковою ціною заводу – 4 мільярди гривень. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!