Київ

Кияни просять міську владу врятувати озеро льодовикового періоду

731 0
Активісти б'ють на сполох через те, що озеро останнім часом активно зменшується.

На сайті Київської міської ради з'явилася петиція, у якій кияни просять столичну владу врятувати Синє озеро в Подільському районі Києва та є єдиним у місті озером льодовикового періоду.

Як зазначає автор звернення Микита Ісаєв, останні 5 років озеро Синє активно зменшується в розмірах, проте численні звернення до КП “Плесо”, Управління екології КМДА, Подільської РДА, Державної екологічної інспекції та місцевих та народних депутатів не дали жодного результату.
 
 

«На честь озера названо житловий масив. Озеро Синє є безстічним озером, що розміщується на вододілі річок Дніпро та Ірпінь. Живиться ґрунтовими водами та атмосферними опадами. В озері наявна стійка екосистема з розгалуженою фауною: різноманіття риб, ондатр, черепах та качок», – нагадує дописувач.

Він закликає столичну владу невідкладно впровадити системи заходів, спрямованих на запобігання, обмеження і ліквідацію засмічення та виснаження озера Синє.

Наразі петицію про порятунок озера підтримали майже 1400 киян. Щоб потрапити на розгляд Київради, за 57 днів, що залишились, вона повинна зібрати 6000 підписів.

Як повідомлялося раніше, у Києві збільшили заповідну зону Національного природного парку «Голосіївський». Що це значитиме, читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!