Киянин створив в Україні 20 інтернет-медіа на замовлення росії

710 0
За їхньою допомогою він поширював ідеї «русского мира».
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

СБУ викрила агента росії, який створив в Україні 20 проросійських інтернет-медіа. За даними кібердепартаменту Служби безпеки України, зловмисником виявився мешканець Києва. Його курували спецслужби країни-агресора, щоб максимально поширити ідеї «русского мира» в нашій державі.

Читайте також: Візова агенція зі Львова переправляла ухилянтів за кордон під виглядом волонтерів

Для цього киянину поставили завдання створити понад 20 інтернет-ЗМІ. У них регулярно виправдовували збройну агресію рф та глорифікували її учасників. Крім того, через ці вебресурси активно розганялася завідомо неправдива інформація про ЗСУ, дискредитувалися українські захисники.

Загальна аудиторія цих ресурсів налічувала понад 2,2 млн унікальних користувачів у місяць.
Наразі слідчі СБУ затримали агента та повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 436-2 ККУ (виготовлення і поширення матеріалів, у яких виправдовується, визнається правомірною та заперечується збройна агресія росії проти України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з можливою конфіскацією майна.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!