Лабораторія, роботи та тематичні зони. У Львові запрацював Музей науки

4043 0
Вартість вхідного квитка для дорослих становить 350 грн. Для дітей зростом нижче 90 см вхід безкоштовний,
фото: музей науки

фото: музей науки

На вулиці Стрийській у Львові запрацював Музей науки із сотнею різноманітних експонатів, які мають інтерактивно пояснювати дітям явища природи та закони фізики. Він працює щодня з 10:00 по 20:00 за адресою: вул. Стрийська, 200а.

На території площею 2 200 квадратних метрів доступні: тематичні зони (розділи води, повітря, людини, оптики, науки, акустики, електрики, роботів та Формули-1 та VR), лабораторія; зона акустики, схожа на студію звукозапису, що містить музичні інструменти; секція з роботами тощо.

Читайте також: Ретро-музей залізниці. Де у Львові можна побачити старовинні вагони різних часів

«У музеї також є зона для виховання гуманності і толерантності: здорові діти можуть сісти в інвалідний візок і подолати на ньому перешкоди. Також вони можуть спробувати добувати воду, як це роблять їхні однолітки в Африці. Увесь простір музею заповнений маятниками, моделями, апаратами – такий собі космічний корабель, подорож у майбутнє»,пояснюють засновники музею.

Окрім цього, поруч з експонатами встановлені інформаційні таблички з інструкціями. Вартість вхідного квитка для дорослих становить 350 грн. Для дітей зростом нижче 90 см вхід в музей безкоштовний, для осіб з інвалідністю також, а супроводжуючі мають придбати дорослий квиток для себе. Квитки можна придбати і онлайн за посиланням.

Нагадаємо, що у Львові планувати створити муніципальний Центр науки, однак втілити це поки не вдалося. Як казала у Tvoemisto.tv депутатка Львівської міської ради від фракції «Самопоміч» Юлія Хомчин, на реалізацію цієї ідеї немає політичної волі.

«Я досі мрію про Центр науки у Львові. З ініціативою створення такого центру я виступила на пленарному засіданні ради ще в грудні 2016. На мою думку, немає політичної волі на реалізацію такої амбіції, а все інше є. Львів – найпотужніший в Україні осередок культури, науки та освіти. Для цього в місті достатньо навчальних закладів, середовища науковців, великий прошарок працівників ІТ, які є суспільно активними, а наші учні, студенти та молоді науковці здобувають перші місця у всеукраїнських та міжнародних конкурсах», – сказала вона. 

За її словами, якщо змогти поєднати ці потенціали та ресурси, Львів стане не тільки містом минулого, але і містом майбутнього. Розвиток міста – це не тільки прокладання доріг і збереження архітектурних пам’яток, це ще й інвестиції в життя людей.

«Віра в себе, у своє майбутнє і в майбутнє своїх дітей може робити зрушення в економіці не менші, ніж відкриття заводів. Сподіваюсь, мобільна наукова виставка, яка вже відкрилась, продемонструє високий запит та інтерес до науки, а відтак і затребуваність власного стаціонарного центру науки», – додала Юлія Хомчин. 

Ольга Коваль

Фото зі сторінки Музею науки у Фейсбуку

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!