Lem Station. У Львові створюють соціальний хаб для комунікації бізнесу. Візуалізація

7854 0
На базі колишнього трамвайного депо у Львові створюють креативне середовище Lem Station. У суботу, 10-го грудня, саме тут провели інструментальний концерт «LvivMozArt», під час якого Tvoemisto.tv дізналося, як далі розвиватимуть і втілюватимуть ідею.
візуалізація: Facebook / Lem Station

візуалізація: Facebook / Lem Station

Проект Lem Station – наслідок модифікації ідеї «Креативного кварталу», у межах якого на базі старого трамвайного депо планували створити комплекс із коворкінгами, стартап-боксами, залами для майстер-класів та заходів, творчими майстернями, центром з розвитку дітей, поштовим відділенням, амфітеатром, еко-парком, паркінгом. Концепцію перейменували на «Lem Station», на честь відомого письменника-фантаста Станіслава Лема.

Читайте також: Замість Креативного кварталу у Львові створюють Lem Station

Дмитро Косарєв, співзасновник Lviv IT School, один із учасників проекту Lem Station, розповів Tvoemisto.tv, що насамперед тут хочуть створити місце для комунікації підприємців: «Ми дещо модифікуємо концепцію, але це все одно буде львівський соціальний хаб для івентів. З офісами, дитячими центрами тощо. Підтримка стартапів, основні базові речі – інновації – залишаться ті ж самі».

За його словами, Львову бракує локацій для «smart entertainment». «Так, у нас є класні ресторани, пару нічних клубів. І на тому список закінчується. Ми хочемо принести у Львів smart entertainment – місця, куди львів’яни можуть прийти, відпочити і прокомунікувати: правильно, якісно, приємно, – зазначив Дмитро Косарєв. – Велика частина бізнесу – це комунікація. Більшість контрактів укладають не в кабінетах і не в мітинг-румах, а в ось таких місцях. Якщо ви хочете, щоб бізнес зростав, мають бути місця, де люди будуть між собою комунікувати».

Читайте також: Моцарт у депо. У Львові відбувся концерт-тізер фестивалю «LvivMozArt». Фоторепортаж

Приміщення старого трамвайного депо – особливе, а тому накладає певні обмеження. «Дещо ми не можемо руйнувати, дещо маємо залишити, як воно є. Жодна компанія не могла нам дати оцінку, скільки триватиме тут ремонт. Цей ангар ми зробили за 21 день», – додав Дмитро Косарєв.

Фото: igor-salnikov.livejournal.com

Приміщення депо під час інструментального концерту «LvivMozArt»
(фото Богдана Ємця)

Як зазначав раніше у коментарі для Tvoemisto.tv Тарас Кицмей, співзасновник та член ради директорів ІТ-компанії Softserve, для початку втілення проекту «Lem Station» ініціатори хочуть запровадити конкурс, переможець якого розвиватиме його й втілюватиме в життя. Крім того, проект є не комерційним і потребує чималих інвестицій. «Місто на сьогодні не має грошей, тому потрібно шукати інвесторів», – зазначив він.

Для практичної реалізації концепції, згідно з прогнозами фахівців, необхідно мінімум 2 роки. Це пояснюють аварійним станом ангарів трамвайного депо, які потребують суттєвої реставрації.

Читайте також: У Львові будують Silicon Valley. Візуалізація

Підготували Галина Тарадайка, Юлія Сабадишина
Візуалізація: Facebook / Lem Station


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!