Лікарі зі Львова та Цюриха врятували дівчинку з глибокими опіками шкіри

565 0
Дівчинка гралася біля багаття та отримала опіки 26% тіла.
фото: перше тмо львова

фото: перше тмо львова

8-річна дівичина Настя з Вінниччини отримала опіки 26% тіла, коли бавилась біля багаття. Рятували дівчинку опікові хірурги одразу двох країн — України та Швейцарії. Про це повідомили у Першому ТМО Львова. 

Настя гралася з друзями неподалік домівки та стояла біля вогнища. Полум’я від бензину, який діти підлили у багаття, миттю перекинулося на одяг дівчинки та обпалило ніжки. Вогонь уразив 26% тіла Насті. При цьому більшість опіків — глибокі. Першу допомогу дівчинці надали у Вінниці. А потому транспортували до Львова.

«Опікові хірурги одразу взялися оперувати Настусю. Вони висікли відмерлі тканини та встановили на уражені ділянки вак-систему. Це спеціальний апарат, який за допомогою від’ємного тиску витягує виділення з рани, осушує її та не дає множитися бактеріям. З огляду на важкість опіків і відсутність необхідних умов та обладнання для подальшої боротьби за життя і здоров’я дитини, лікарі були змушені відправити маленьку пацієнту за кордон — до одного із найбільших опікових центрів Швейцарії», – повідомили лікарі.

Читайте також: Львів'яни отримали важкі опіки через вибухи акумулятора. Чому вони вибухають та як цього уникнути

До Цюриха Настусю супроводжувала львівська опікова хірургиня. Там лікарка спільно зі швейцарськими колегами продовжила оперувати пацієнтку. Пересаджували на рани дівчинки спершу донорську, а потім і її власну шкіру. Зараз рани вже гояться, шкіра чудово прижилася і Настя вже почувається значно краще. 

На місці опіків у Насті згодом утворяться рубці. Вона ростиме, а шкіра на місці опіків — ні. Аби дівчинка не страждала все своє дитинство, її опікові рубці потрібно буде шліфувати. Аби допомагати таким діткам в Україні, благодійна платформа dobro.ua, Kyivstar та Національний реабілітаційний Центр НЕЗЛАМНІ збирають на сучасний лазер для шліфування рубців у діток із опіками будь-якого ступеня. Цей апарат допоможе полегшити їхнє дорослішання. Він має повертати рухливість та ріст обпеченим ділянкам шкіри, які з часом твердішають і стають менш еластичними.

Допомогти дітям  із опіками отримувати якісну та безкоштовну медичну допомогу в Україні можна перейшовши за посиланням та підтримавши збір.

«Потреба в лазері — нагальна. Адже опіки — одна з найпоширеніших дитячих травм у світі. В Україні ж діти нині отримують не лише побутові опіки, а й мінно-вибухові. Тож, поки триває війна, число маленьких українців, які потребують лікування лазером, лише зростатиме», – зазначили у лікарні. 

Нагадаємо, львівські медики врятували дев’ятимісячного хлопчика, який перекинув чайник з окропом та отримав опік чверті тіла. У дитини опіки були на обличчі, шиї, грудній клітці, обидвох руках та ногах. Загалом 25% тіла вкрито опіками, з них 10% – другого ступеню, тобто глибші. 

Юлія Кметик

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!