Львівські лікарі врятували 9-місячне немовля з опіками

1203 0
У малюка були опіки 25% поверхні тіла. 10% з них – глибокі.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Львівські медики врятували дев’ятимісячного хлопчика, який перекинув чайник з окропом та отримав опік чверті тіла. Про це повідомила пресслужба ЛМР. 

Як йдеться у повідомленні, немовля було на кухні, а батьки лише на мить випустили малюка з поля зору, як той перекинув на себе чайник з кип’ятком. Аби до приїзду швидкої полегшити сину біль, батьки поливали уражену шкіру водою. 

Швидка забрала Дениска до районної лікарні у Вінниці. Стан малюка був вкрай важкий. Опіки 25% поверхні тіла. 10% з них – глибокі. Після надання першої допомоги Дениска перевезли до Львова.

Читайте також: Львівські лікарі прооперували 5-місячну дівчинку із надскладною верхньою вродженою вадою губи

В дитини опіки були на обличчі, шиї, грудній клітці, обидвох руках та ногах. Загалом 25% тіла вкрито опіками, з них 10% – другого ступеню, тобто глибші. Лікарі провели обробку опіків, надали інфузійну терапію та знеболення.

Після трьох днів в реанімації медикам вдалося полегшити стан дитини. А коли пряма загроза життю минула, хлопчика перевели в опіковий блок хірургічного відділення. Однак надати всю необхідну медичну допомогу діткам із такими складними опіками в Україні не можуть. Лікарям бракує необхідних умов та обладнання. Тому зараз маленького Дениска з Вінниччини лікують у Швейцарії. Коли хлопчик повернеться в Україну, він потребуватиме довгої реабілітації, яка триватиме все його дитинство, адже рубці потрібно буде повсякчас лікувати.

Нагадаємо, львівські лікарі врятували слух 6-річної дитини. У лікарні «Охматдит» провели балонодилятацію слухової труби у дитини. Цією процедурою врятували слух хлопчика з Хмельницького.

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!