Лікарня швидкої допомоги у Львові отримала «розумні» ШВЛ

725 0
Вартість обладнання – понад 21 млн грн.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Для лікарні швидкої медичної допомоги закупили апарати штучної вентиляції легень нового покоління та відеоендоскопічну систему експертного класу для кардіосудинної та торакальної хірургії. 

Читайте також: Паморочилося у голові. Львівські медики врятували життя 36-річному чоловікові

Дванадцять апаратів штучної вентиляції легень купили в лізинг за кошти міського бюджету, загальною вартістю близько 12 млн грн. Серед них – апарати HAMILTON-С1, HAMILTON-С3 та HAMILTON-С6. 

Також для лікарні купили відеоендоскопічну систему експертного класу для кардіосудинної та торакальної хірургії придбали за кошти НСЗУ. Її вартість – понад 8,8 млн грн.

Унікальність закуплених апаратів ШВЛ в тому, що вони – інтелектуальні. Тобто апарат сам визначає, скільки кисню потрібно подати людині, аби вона могла дихати, і водночас, щоб її легені продовжували працювали – щоб не було абсолютної залежності від апарату ШВЛ.

«Маємо ШВЛ-С1, і також ШВЛ-С3 – більш інтелектуальний, що дозволяє вести пацієнтів, які мають проблеми з легенями, легеневу гіпертензію, часто такі пацієнти є на трансплантації серця. Також він призначений для діток – недоношених і новонароджених. Також придбали ШВЛ-С6 спеціально під трансплантацію легень – це найінтелектуальніший апарат ШВЛ, який зараз існує на ринку», – зазначив керівник відділення кардіохірургії та трансплантації серця лікарні Роман Домашич.

Читайте також: Батьки не здогадувалися про ваду. У Львові прооперували 3-річну дівчинку

Нагадаємо, що для Лікарні швидкої допомоги, 8-мої міської лікарні та дитячої лікарні на Пилипа Орлика закуплять медичне обладнання на умовах лізингу. 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!