Садовий з депутатами вирішили, як ліквідовуватимуть наслідки удару по Львову

2293 0
Найгірше на вулиці Стрийській постраждали 4 будинки – №62, 64, 66 та 68.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Львівські депутати під час позачергової сесії ЛМР 10 липня затвердили Програму ліквідації наслідків надзвичайної ситуації внаслідок ракетного удару по будинках Львова зі сторони країни-агресора минулого тижня, 6 липня. 

«Йдеться про виконання невідкладних протиаварійних ремонтних робіт унаслідок ракетної атаки. Найгірше постраждали 4 будинки – №62, 64, 66 та 68 (ред. – на вул. Стрийській). Ми вже приступили до першочергових протиаварійних робіт. На загал ОСББ «Підкова» є 17 будинків, 13 з яких також постраждали, там вибиті вікна, які треба міняти. Крім цього, постраждало ще багато інших будинків. Зокрема, там треба змінювати дахи», – сказала заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ Ірина Маруняк.

Читайте також: «Я пішла шукати кицю – так і зберегла своє життя»

Слід зазначити, що людям необхідно буде компенсувати орендну плату за житло, яке постраждалі будуть винаймати. Є й будинки з пластиковими вікнами, які пошкоджені. Їх треба буде замінювати.

«Є пропозиція, щоби доповнити проєкт ухвали питанням щодо обстежень інженерних мереж на предмет пошкоджень. Якщо такі пошкодження будуть, то також виділити кошти, щоб їх відремонтувати».

Заходи розраховані на 2023-2024 роки.

Нагадаємо, у ніч на 6 липня у Львові почалася повітряна тривога. Згодом у місті пролунала серія гучних вибухів. Тут ми зібрали усю інформацію щодо наслідків вибухів у Львові.

Також додамо, що комісія з надзвичайних ситуацій прийняла рішення виділити 100 мільйонів грн на відновлення зруйнованих помешкань унаслідок ракетного удару. 

Tvoemisto.tv побувало на місці події та поспілкувалося із постраждалими мешканцями. Детальніше про це читайте за посиланням.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!