Гучні вибухи у Львові, влучання в будинок і поранені. Що відомо зараз

32004 0
Вночі з 5 на 6 липня росіяни атакували Львівщину ракетами. Tvoemisto.tv зібрало усю інформацію щодо наслідків вибухів у Львові.
Скрін з відео, яке опублікував Максим Козицький

Скрін з відео, яке опублікував Максим Козицький

Цієї ночі о 2.06 год у Львові почалася повітряна тривога. Згодом у місті пролунала серія гучних вибухів.

2.54. Голова Львівської ОВА Максим Козицький написав, що були дуже гучні вибухи і можлива нова загроза:

«Львівська область. Було дуже гучно. Деталі згодом. Зараз найважливіше: будьте у безпечному місці. Є небезпека нових ракетних ударів». 

3.24. Міський голова також написав про вибухи, закликавши не публікувати жодних фото:

 

3.31. Максим Козицький повідомив, що пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури.

3.49. Відомо про чотирьох поранених.

«На цю хвилину відомо про 4 поранених  в наслідок ракетного обстрілу. Кількість збільшується. Дані уточнюються. Одну людину у важкому стані везе швидка», – Андрій Садовий. 

4.20. Повідомляють, що ракета влучила у житловий будинок 

«У Львові уламки ракети влучили у житловий будинок.Надзвичайники дістають людей з-під завалів. Їду на місце», – Андрій Садовий. 

«Російська ракета влучила у багатоквартирний будинок у Львові. Було займання, яке оперативно загасили. Є постраждалі. На місці працюють пожежники, медики, фахівці ДСНС. Людям надають всю необхідну допомогу. Рятувальники розбирають завали», написав Максим Козицький. 

4.48. Максим Козицький опублікував відео з місця подій. 

 

 

 

5.15. Максим Козицький опублікував відео, де сказав, що є травмовані і загиблі.

 

 

  

5.19. Міський голова Андрій Садовий каже, що пошкоджено близько 60 квартир та 50 машин. Є 8 поранених людей. Мешканців готують до відселення. 

5.51. Мер повідомив вже про трьох загиблих.

6.11. Патрульна поліція Львова повідомила, що для руху транспорту у Львові перекрили три ділянки дороги. Читайте тут. Як курсуватиме громадський транспорт у цій новині.

7.00 Андрій Садовий каже, що це найбільша атака на цивільну інфраструктуру Львова  від початку повномасштабного вторгнення.  Є загиблі та поранені.  Зруйновано більше 50 помешкань.

8.30 До двох міських лікарень Львова госпіталізували 13 постраждалих. Одна жінка – у важкому стані. Ще 21 людині надали першу допомогу і відпустили на амбулаторне лікування. Найменшому постраждалому – 16 років. За медичною допомогою звернулись 34 постраждалих внаслідок ракетного удару. Чотири людини загинули.

8.34 У Командуванні Повітряних сил ЗСУ зазначили, що Львівщину атакували «Калібрами». ППО знищили лише сім із десяти крилатих ракет.

9.07 Голова Львівської ОВА повідомив, що уламок ракети впав в одному зі сіл Львівського району поблизу будівлі Народного дому. Утворилася вирва. Також є руйнування в приватному господарстві в одному зі сіл Золочівського району.

9.30 У Львові комісія з надзвичайних ситуацій прийняла рішення виділити 100 мільйонів на відновлення зруйнованих помешкань унаслідок ракетного удару.

10.40. Під час нічної атаки на Львів в укритті, що розташоване за адресою вул. Стрийська, 66, перебувало лише 5 людей. Більшість мешканців будинку, у який влучила ракета, в сховище не спускались, заявив міський голова Андрій Садовий. 

Також відомо, що під час обстрілу в районі ударів ракет вибух пошкодив систему газопостачання. У зв’язку з цим понад 100 помешкань міста залишаються без газу. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!