Львів просить в Німеччини вживані трамваї

4084 0
Остання велика закупівля вживаних берлінських трамваїв відбулась у 2018 році, коли місто придбало 30 одиниць.
Фото: Данило Васильчак / Львівський електротранспорт / Facebook

Фото: Данило Васильчак / Львівський електротранспорт / Facebook

Львівська міська рада скерувала запит до партнерів у Німеччині, аби отримати як допомогу вживані берлінські трамваї моделі Tatra KT4DM. Інформацію про це у коментарі Тvoemisto.tv підтвердив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило.

«Ми комунікували з німецькими партнерами, щоби розглянути можливість передачі Львову вживаних берлінських трамваїв KТ4DM. У 2018 році місто придбало 30 таких трамваїв. Вони вживані, але добре себе показали, використовуємо до сьогодні», – зазначив він.

Читайте також: На вулиці Львова виїхав тролейбус з автономним ходом. Відео

Посадовець також додав, що місто звернулося до партнерів з Німеччини і за підтримкою із запчастинами до таких трамваїв, адже через війну у Львова з цим виникли проблеми.

«Раніше запчастини до них йшли по відлагоджених ланцюжках, з інших міст і регіонів України. Зараз є ускладнення», – гооврить він.

Олег Забарило каже, що місто ще не отримало відповіді від німецьких міст партнерів, однак все ж сподівається, що вони не відмовлять у допомозі.

Зазначимо, що електротранспорт став популярнішим після подорожчання проїзду у маршрутках. Олег Забарило каже, що нині у місті курсує 70 трамваїв щоденно, а мережу, на його погляд, можна було б підсилити ще щонайменше 20.

Читайте також: Повези мене туди, де асфальту нема. Чому Львів знову купує старенькі трамваї?

Остання велика закупівля вживаних берлінських трамваїв відбулась у 2018 році. Тоді місто придбало 30 одиниць у муніципальної транспортної компанії Берліна. Один трамвай коштував 18 тисяч євро, а разом із розмитненням, доставкою і переобладнанням обійшовся місту у понад 40 тисяч євро.

Нагадаємо, що на сьогодні Львів уже отримав п’ять нових п’ятисекційних трамваїв «Електрон». Олег Забарило каже, що два з них ще тестують, три курсують на маршруті №8, що сполучає центр міста з вул. Вернадського на Сихові. Ще п’ять таких трамваїв Львів має отримати впродовж цього року. Перший такий трамвай передали місту на початку грудня минулого року. Нові п'ятисекційні трамваї їздять на 8-му маршруті, що сполучає Сихів із центром, бо це найбільш ефективна лінія, вона виділена і тут великий пасажиропотік. Нові трамваї закуплені за кошти Європейського інвестиційного банку. Місто отримало 12 млн євро на закупівлю десяти п'ятисекційних трамваїв. Як він курсує, дивіться у відео.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!